tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2017 › Digitale Vlinder oktober 2017

Digitale Vlinder oktober 2017

   

 

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

 • Bericht van Rob Matser, voorzitter tc Atalanta
 • Openingstijden Tennis&Zo november 2018
 • Winddoeken
 • Instructie baangebruik
 • Einduitslag enkel en dubbelladder
 • Nieuws van de jeugdcommissie
  • Afsluiting najaarseizoen op 12 november
  • Inschrijven jeugdcompetities
  • Mini vragenlijst jeugdkampioenschappen

Beste leden,
Inmiddels is de herfst van 2017 begonnen en hebben we het voorjaar en zomer achter ons gelaten. De toernooien zijn geweest, een mooi feest op de club en de najaarscompetitie is in volle gang. Het park met de borders en de bomen is prachtig onderhouden en banen hebben perfect hun taak volbracht.
Dankzij de vrijwilligers is dit allemaal mogelijk gemaakt en dat willen we blijven doen, ook in 2018.

Er zijn veel ideeën die de club bruisend kunnen maken. En vele ideeën hebben ook vele handen nodig. En om die handen hun werk te laten doen, zijn er ook een paar leden nodig die dit gaan organiseren en de schouders eronder gaan zetten. Zijn er leden die willen gaan meedenken met het vernieuwen van het park (groenvoorziening, ingang, fietsenstalling, zonnepanelen) de banen (soort ondergrond, planning, verlichting), maar ook met kleinere ideeën zoals een uitwisseling met De Doordraaiers voor de jeugd (op basis van Fun Masters https://centrecourt.nl/themas/ledenbehoud/funmasters/) samen met de KNLTB of een ander festijn voor de jeugd, geef het aan mij door.

En daar blijft het niet bij, wat betreft de ideeën. Ik heb er dit jaar vele gekregen, waarvan enkele eenmalig, zodat snel resultaat kan worden geboekt. Denk aan het opknappen van het tennismuurtje. Daar zijn we mee begonnen met een mooie graffiti tekening, nu nog het muurtje recht zetten, het hekwerk netjes maken en de tegels egaliseren (opnieuw betegelen). Wat kan dat dan een mooi muurtje worden. Of het speeltuintje opknappen, de oude bestuurskamer een verfbeurt geven en opnieuw inrichten. Wanneer we als club twee van deze drie dingen voor het Open Toernooi van 2018 gereed zouden kunnen, geeft dat onze vereniging een heel mooie uitstraling naar onze gasten.

Mocht je eigen ideeën hebben die bij zouden kunnen dragen aan een bruisende club waar sportief tennis centraal staat en iedereen zich welkom voelt, beschrijf deze, maak een plan en laten we het samen als club uitvoeren.
Met sportieve groet,
Rob Matser
Voorzitter tc Atalanta

Openingstijden Tennis&Zo november 2018
Trudy en Jorgen gaan vanaf 31 oktober tot 18 november genieten van een welverdiende vakantie. Tijdens hun afwezigheid is het clubhuis open op maandagavond (toss) en op donderdagavond vanaf 20.00 uur . Vanzelfsprekend afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook tijdens de competitieavond op vrijdag (vanaf 18.00 uur) en zaterdag overdag (tot 18.00 uur) open als er competitie inhaaldagen zijn. Mocht er geen competitie ingehaald worden, dan is het clubhuis gesloten.

Wij wensen Trudy en Jorgen alvast een heerlijke vakantie.

Winddoeken
Kom je helpen de winddoeken van de hekken te halen op zondag 5 november vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar met wat lekkers.
Je kan je aanmelden via c.schilthuis@xs4all.nl

Instructie baangebruik
Nu het weer slechter wordt en er weer regen of vorst is te verwachten, heeft de baanonderhoudscommissie een instructie voor baangebruik opgesteld (zie bijlage). De baanonderhoudscommissie heeft er begrip voor dat de leden willen tennissen en doet er alles aan om dat mogelijk te maken. Maar dweilen van de banen of te vroeg gaan spelen na regen of vorst brengt grote schade toe aan de banen en daar schiet niemand iets mee op. Wees dus geduldig en hou in gedachten: BIJ TWIJFEL NIET SPELEN!!! Uiteindelijk is iedereen daar het meest bij gebaat.

Einduitslag enkel en dubbelladder:
Bij de dubbels is de eindstand geworden:
1e plaats: The Double Singles
2e plaats: Padon
3e plaats: J&E

Bij de enkelladder is de eindstand:
Heren:
1e plaats: Bas
2e plaats: Arjen Van Walderveen
3e plaats: Richard De Rooij

Dames:
1e plaats: Cathy Van Haaren
2e plaats: Ellen Uittenbosch
3e plaats: Patricia Kooiman
De ladder is een uitstekende manier om andere leden te leren kennen. Wil je ook meedoen met de ladder vanaf het nieuwe seizoen in april 2018, meld je aan via https://clubladder.nl/tcatalanta

Nieuws van de jeugdcommissie

Afsluiting najaarseizoen: 12 november: tennis en snacken voor alle jeugdleden
Als afsluiting van het najaarseizoen, organiseert de Jeugdcommissie op zondag 12 november van 15.30-18.30uur voor alle jeugdleden van TC Atalanta weer een supergezellige tennismiddag met etentje. Of je nou rood, oranje, groen of geel speelt, wel of niet aan de competitie mee hebt gedaan... Iedereen is van harte welkom!

Mochten er teams kampioen zijn geworden in de najaarscompetitie, dan is dit een mooi moment om ze te huldigen.De kosten voor dit gezellige evenement zijn 5 euro per deelnemer. Daarvoor krijg je iets te eten en te drinken. De bijdrage graag op de dag zelf meenemen.
Leuk om in te schrijven met het hele competitieteam! Graag wel iedereen apart inschrijven zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Inschrijven kan tot en met 8 november via toernooi.nl of deze link: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=3D7B52D1-7BA4-4498-98F2-930D71BBDE25

Inschrijven jeugdcompetities start zeer binnenkort
Hou de berichten in je mailbox in de gaten want binnenkort kun je je weer inschrijven voor de jeugdcompetities (voor- en najaar) voor 2018. Hierbij alvast de mogelijkheden:

- Tenniskids World Tour Rood (zondagochtend 18 en 25 maart, 2 april, 10, 17 en 24 juni en 1 juli 2018)
- Tenniskids World Tour Oranje (zondagochtend 18 en 25 maart, 2 april, 10, 17 en 24 juni en 1 juli 2018)
- Tenniskids Groene competitie (zondag, 8, 15 en 22 april, 6, 13 en 27 mei en 3 juni 2018)
- Jeugdcompetitie Geel t/m 14 jaar
- Jeugdcompetitie Geel t/m 17 jaar

WeTennis Tennisschool bepaalt welke kleur het beste bij je past, omdat de trainers de kennis en de vergelijkingsmogelijkheden hebben om in te schatten in welke kleur kinderen het beste leuke partijen kunnen spelen.
Uitzonderingen daargelaten, willen we de teams in het voor- en najaar gelijk houden, zodat er een teamgevoel kan ontstaan.

Mini vragenlijst Jeugd Clubkampioenschappen
De laatste jaren merken wij een teruggang van het aantal deelnemers aan de jeugd clubkampioenschappen. Dit vinden wij jammer. Daarom willen wij graag de reden daarvan achterhalen, zodat we de clubkampioenschappen weer aantrekkelijk voor iedere jeugdspeler kunnen maken.

Het zou heel fijn zijn als je deze mini vragenlijst wilt beantwoorden, zodat wij aan de slag kunnen gaan met het doorvoeren van veranderingen die een positief effect hebben op het aantal deelnemers. Klik hier
Hartelijk dank en met sportieve groet,
De Jeugdcommissie

P.S. de jeugdcommissie zoekt nieuwe enthousiaste leden, omdat vele handen het werk licht maken. Interesse? Mail ons op jc.atalanta@gmail.com

voor ons bezoek. 

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...