tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2017 › Digitale Vlinder mei 2017

Digitale Vlinder 20 mei 2017

   

 Onderwerpen in deze nieuwsbrief:
 • Openingstoernooi G-tennis
 • Atalanta Zomer Competitie (AZC)
 • Inschrijven Najaarscompetitie (sluiting 28 mei)
 • Najaarscompetitie voor de jeugd
 • Jeugd Etentje - Afsluiting Voorjaarsseizoen 2017 op 10 juni
 • 1 juli jubileumfeest!
 • Inschrijving Kwast Consult Atalanta Open 2017 geopend
 • 17 september 2017 Vrijwilligers-dag
 • Inschrijven Clubkampioenschappen senioren 2017
 • Schrijf je in voor de Jeugd Clubkampioenschappen 2017
 • Bericht van de Baanonderhoudscommissie
 • Ricoh Open
 • Vooraankondiging Senior Plus Event 2017
 • Verkeersdrukte op de Kruisboog op 23 mei

Openingstoernooi G-tennis
Op zondag 23 april 2017 speelden de spelers van de g-tennis een onderling openingstoernooi. Ondanks het koude weer genoot iedereen met volle teugen. Na afloop heeft de groep met elkaar nog wat gedronken en heeft Anita Ritzen afscheid genomen. Anita, nogmaals heel erg bedankt voor je inzet voor de g-tennis de afgelopen jaren!


Atalanta Zomer Competitie (AZC)
Na de voorjaarscompetitie en voor de start van de najaarscompetitie wordt de Atalanta Zomer Competitie georganiseerd (mogelijke speeldagen 9 en 30 juni, 7, 14, 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus en 15 september. data moeten nog definitief vastgesteld worden). Inschrijven gaat per team van minstens 2 dames en minstens 2 heren. Er worden een HD, een DD en 2 GD partijen gespeeld. Voor informatie en aanmelden kan je terecht bij Benno van Diggelen ().

Najaarscompetitie senioren 2017 (Inschrijving sluit op 28 mei 2017)
Beste clubgenoten,
Hierbij de informatie over de najaarscompetitie.
Jullie hebben tot 28 mei de tijd om je op te geven voor deze competitie. Atalanta heeft wederom ervoor gekozen ivm baanbezetting en de beperkte TC capaciteit om alleen in te schrijven voor de senioren dubbel compact competitie op vrijdag. De zaterdag alleen senioren en zondag voor de jeugd en senioren, beide in allerlei vormen.

Inschrijfmogelijkheden:
Het is in principe alleen mogelijk je op te geven met een geheel team (senioren). Elk team stelt zich ook beschikbaar om eventueel een dagdeel op te treden als dag VCL. Bij de opgave hoeft alleen de aanvoerder te zijn voorzien van zijn/haar telefoon nummer en e-mail adres .

Je kan je ook individueel opgeven. Plaatsing is echter dan alleen mogelijk als er een plek beschikbaar is of anders kom je op de reservelijst.

Opgeven is mogelijk tot uiterlijk op 28 mei 2015 via:

Najaarscompetitie voor de jeugd (let op! Inschrijving van de jeugd alleen via het inschrijfformulier hieronder!!)
Er kan nog worden ingeschreven voor de najaarscompetitie voor de jeugd!
De jeugdleden die voorjaarscompetitie hebben gespeeld hebben hierover reeds een email ontvangen, maar de najaarscompetitie staat ook open voor jeugdleden die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld.

Via onderstaand formulier kunnen jeugdleden voor de verschillende niveaus (rood, oranje, groen en geel) worden ingeschreven.

De uiterste inschrijvingsdatum voor de gele competitie is 28 mei en voor de rode, oranje en groene competitie is de uiterste datum 15 juni 2017.

We hopen dat alle jeugdleden zich inschrijven!
Met sportieve groet, Marion Hogetoorn namens de Jeugdcommissie.

Inschrijving Jeugdcompetitie tc Atalanta - Naj

Jeugd Etentje - Afsluiting Voorjaarsseizoen 2017
Zaterdag 10 juni 17.00-20.00, kosten € 10 Kom je ook naar de gezellige BBQ voor alle tennisjeugd van TC Atalanta.
Daar kom je je tennisvrienden en –vriendinnen tegen, en je leert andere tennisspelers kennen. Neem je racket mee, dan kun je nog even de baan op.
Alle kampioenen worden natuurlijk gehuldigd!
We sluiten af met een BBQ, verzorgd door Trudy en Jorgen van Tennis & Zo.

Vanaf 19.30 uur zijn de ouders ook welkom, zij kunnen dan even bijpraten over het afgelopen seizoen en andere tennisouders ontmoeten. Graag inschrijven via toernooi.nl
Namens de jeugdcommissie,
Nyske en Joris ()

1 juli jubileumfeest
Heb jij de datum al in je agenda staan? 1 juli vieren we het 30-jarig bestaan van tc Atalanta. Zowel voor de jeugd als volwassenen wordt een leuk programma georganiseerd. Nadere informatie volgt!

Inschrijving Kwast Consult Atalanta Open 2017 geopend, met als thema Mexicaanse week! Schrijf je nu in!!
Nu het tennisseizoen in volle gang is en de competitie het einde nadert, is het tijd om weer na te denken over deelname aan toernooien. Dan hoef je niet langer te wachten!! Schrijf je nu in voor ons eigen open toernooi. Dat kan via toernooi.nl dus kom in actie, wacht niet langer, zoek een maatje en schrijf je in! We spelen in de derde week van juni, van maandag 19 juni tot en met de finaledag op zondag 25 juni. Er kunnen ook wedstrijden in het voorweekend van 17/18 juni gespeeld worden indien je dan beschikbaar bent. We spelen singles, mixeddubbels en dubbels in de categorieën van 3 tot en met 8. Voor ieder wat wils dus. We omlijsten het toernooi uiteraard weer met veel gezelligheid; dat doen we in Mexicaanse sferen dit jaar. Meer details maken we later bekend, maar denk sombrero's, corona's, burrito's,, tortillachips en (hopelijk) een stralend zonnetje.

Namens de toernooicommissie, Hanneke van de Ven.

17 september 2017 Vrijwilligersdag
Ben je vrijwilliger bij tc Atalanta, dan ben je van harte welkom op de vrijwilligers-dag op 17 september 2017. Nadat we eerst gezellig hebben getennist, sluiten we de dag af met een bbq of buffet, verzorgd door Trudy en Jorgen van Tennis&Zo. Doe je mee? Meld je dan aan via

Inschrijven Clubkampioenschappen senioren 2017
Wil jij ook zo'n gezellige slotdag op Atalanta meemaken? Schrijf je dan nu in voor de clubkampioenschappen 2017!
Van 31 augustus tot en met 10 september 2017 worden de clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. Je kan inschrijven via www.toernooi.nl

Je verhinderingen kan je, tot en met einde inschrijftermijn (25-08-2017) zelf bijhouden.
Wij zouden het erg leuk vinden als er een groot aantal deelnemers mee gaat doen, dus zien je inschrijving graag tegemoet.
We maken geen gebruik van het Dynamisch Speelsterkte Systeem, dus dat kan jou niet weerhouden van deelname J

Sportieve groet van Fieke en Donny, namens de organisatie van de CK

Schrijf je in voor de Jeugd Clubkampioenschappen 2017
Direct na de zomervakantie, van 26 augustus t/m 10 september, spelen we weer onze jaarlijkse Jeugd Clubkampioenschappen. Jij doet toch zeker ook weer mee? We gaan we er met zijn allen weer twee gezellige weken van maken. Dat mag je niet missen! Heb jij nog nooit meegedaan en misschien nog nooit een echte wedstrijd gespeeld, dan is dit je kans! Geef je op, alleen of met zijn tweeën. Heb je geen partner, maar wil je wel dubbelen, geef je toch op. Wij proberen dan een partner voor je te zoeken. Je kunt natuurlijk ook iemand van je tennisles of competitieteam vragen.

ROOD en ORANJE
De clubkampioenschappen voor ROOD (kinderen geboren 2008 of later, op miniveld) en ORANJE (kinderen geboren 2006 of later, op driekwart veld) spelen we op zondag 27 augustus en zondag 3 september, met een finale op zondag 10 september. De insteek is dat je op die middagen zoveel mogelijk korte enkelwedstrijdjes speelt tegen heel veel verschillende leeftijdsgenootjes. Als je meedoet, moet je minimaal 1 van de 2 zondagen beschikbaar zijn.

Je kunt je inschrijven voor een enkel en/of een dubbel (oranje). De dubbels spelen we mogelijk niet op de zondagen, maar op alle andere dagen. Geef daarom altijd je volledige beschikbaarheid op voor alle dagen.

GROEN en GEEL
Er wordt in poules gespeeld, waarbij de poulewinnaars van een categorie in de finalerondes tegen elkaar spelen. Bij voldoende inschrijvingen maken we bij de onderdelen GROEN (geboren 2005 of later) en GEEL (2000 of later) een I en een II poule, afhankelijk van je speelsterkte en leeftijd. Hierdoor krijgen we meer gelijkwaardige partijen en blijft het tot het einde toe spannend.

We spelen op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 15.30 en 18.30 uur en op de woensdagmiddag tussen 13.30 en 18.30 uur. In de weekenden spelen we de hele dag tot circa 19.00 uur. De maandag is een reservedag.

Je kunt je inschrijven tot en met 22 augustus via www.toernooi.nl.
Groetjes,
De Jeugdcommissie

Bericht van de Baanonderhoudscommissie
Beste Atalantaleden,

Zeker de mensen die al wat langer lid zijn van Atalanta zijn bekend met de al lang bestaande kritiek op de kwaliteit van de ARC (rode) banen. Deze werden als te traag beoordeeld, de ballen stuitten niet goed, er kon niet goed op worden gegleden etc. Veel spelers gaven aan dat dezelfde baansoort bij bijvoorbeeld FAK Bilthoven of Schalkwijk veel beter speelde en zij vroegen zich af of diezelfde kwaliteit ook niet bij Atalanta geleverd kon worden. De baanonderhoudscommissie heeft daarom diverse malen overleg gehad met het bestuur, alsmede met het bedrijf dat de banen heeft aangelegd en andere deskundigen, waarbij zowel de kwaliteit van de zogenaamde infill als de hoeveelheid daarvan is besproken.

Het bedrijf dat de banen heeft aangelegd heeft uiteindelijk toegegeven dat de infill op de banen niet de juiste is geweest, al moet daarbij wel worden opgemerkt dat dat gebeurde door een medewerker die toentertijd nog niet bij het bedrijf werkzaam was. Hoe dan ook, na alle consultaties is ervoor gekozen bij het groot onderhoud van 2017 gebruik te maken van dezelfde infill als bij de hierboven genoemde verenigingen en tevens ervoor te zorgen dat de infill niet zoals tot nu toe tot net onder de vezel van het onderliggende tapijt aan te brengen maar tot juist daarboven zoals door de experts geadviseerd.

In maart jl. heeft het groot onderhoud plaatsgevonden en daarbij zijn de banen aan de wensen aangepast. Helaas heeft dit alles niet direct tot een optimaal resultaat geleid. Dat had diverse oorzaken. Allereerst ging er enige tijd overheen voordat de infill goed was "ingeklonken". Op de tweede plaats vergde de grotere hoeveelheid infill een andere aanpak door de baanonderhoudscommissie bij het wekelijks onderhoud. Normaliter werden de banen geborsteld en daarna gesleept. Gebleken is dat, als de nieuwe infill doornat is en er wordt geborsteld deze dermate wordt "opgeruld" dat bij het slepen grote hoeveelheden worden meegesleept. Daardoor worden de banen hobbelig.Tot overmaat van ramp is op een van de onderhoudsdagen de sleepmat door het grote gewicht van de meegesleepte infill tot twee maal toe afgescheurd met als gevolg opeenhoping van de infill. De commissie heeft dat door het ontbreken van passend materiaal en door gebrek aan mankracht pas een week later kunnen oplossen. Inmiddels zijn de banen weer volledig geëgaliseerd en vele malen beter dan voorheen bespeelbaar. En de commissie heeft een leerzame ervaring opgedaan.

Het is nu zaak de kwaliteit te handhaven. Dat vraagt van de leden een andere benadering dan tot nu toe het geval is geweest. Na een speelbeurt of een training is het gewenst de banen te slepen en de lijnen te vegen. Daarom zijn inmiddels op alle 5 banen nieuwe lijnenvegers geplaatst en op baan 9 ook sleepnetten. Op zo kort mogelijke termijn zal de commissie nog vier sleepnetten vervaardigen die tussen de banen 10 en 11 en de banen 12 en 13 worden geplaatst. De commissie zal uiteraard haar uiterste best blijven doen de kwaliteit van alle banen zo hoog mogelijk te houden maar vraagt de leden daaraan zoveel als mogelijk medewerking te verlenen. Concreet betekent dat:

- na elke speelbeurt of training banen slepen, in een rondje van buiten naar binnen;
- na elke speelbeurt of training lijnen vegen;
- bij grote droogte handmatig de banen sproeien.

Het zou fijn zijn als iedereen zijn of haar medewerking verleent bij het in optimale conditie houden van de banen. Bedankt alvast!
De baanonderhoudscommissie.

Ricoh Open 2017
Ook dit jaar kan je weer met korting kaartjes kopen voor het enige gras tennis toernooi van Nederland: Ricoh Open in Rosmalen. Dit toernooi staat bekend om zijn intieme sfeer en uitstekende ambiance, dat gecombineerd wordt met toptennis van het allerhoogste niveau. Ook dit jaar komen er weer veel aansprekende ATP-spelers en WTA-speelsters naar het toernooi, met zelfs Grandslam winnaars Marin Cilic en Juan Martin Del Potro! Houd de website in de gaten voor de laatste updates.

Via onderstaande link en speciale code krijgen onze leden €5,- korting bij het bestellen van entreekaarten: www.ricoh-open.nl/clubactie. Code: (atalanta-ri17)
Per verkochte entreekaart ontvangt de club €5,- en €10,- per verkochte VIP-kaart!

Vooraankondiging Senior Plus Event 2017
Op woensdag 9 augustus 2017 vindt op de banen bij tc Atalanta het Senior Plus Event, voorheen het 50+ Eendagstoernooi, plaats. Dit sportieve en gezellige toernooi organiseren wij voor alle 50 plussers, in de categorieën 6,7,8 en 9. Ook deze keer spelen wij alleen dubbels (heren, dames, mix) met een vaste partner.

Reserveer de datum, woensdag 9 augustus, alvast in je agenda!

Je schrijft in als team dus mocht je (nog) geen tennispartner hebben, ga dan alvast op zoek. Attendeer ook je team- en tennismaten op dit gezellige eendagstoernooi!
Vanaf 20 juni kun je je inschrijven via de Atalanta-site. De sluitingsdatum is 31 juli.

Met sportieve groet,
Annemiek Reijnders en Raymund Peters ()

Verkeersdrukte op de Kruisboog 23 mei
Aanstaande dinsdag 23 mei organiseert Houtens het gala voor eindexamenleerlingen. Dit zal voor extra verkeersdrukte zorgen op en rond het terrein van de Kruisboog. De aanrijroute vanaf de Rietdijk naar de Kruisboog wordt van 20.00 uur tot 21.15 uur afgesloten voor overig verkeer. Het terrein van de Kruisboog blijft bereikbaar via de Binnenweg aan de kant van het zwembad.


De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...