tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2017 › Digitale Vlinder februari 2017

Digitale Vlinder 15 februari 2017

   

  

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Even voorstellen Rob Matser (voorzitter) en Jan-Maarten van Dijk (penningmeester)
 • Verslag ALV
 • Belangrijke data in 2017
 • Openingstoernooi 2 april 2017
 • Inschrijven Alternatieve Senioren Competitie
 • Ophangen winddoeken
 • Jubileumfeest 1 juli 2017
 • Inschrijving zomerlessen 2017
 • Teamindeling Voorjaarscompetitie 2017 staat op www.tcatalanta.nl
 • Commissie Clubkampioenschappen zoekt nog hulp
 • Informatie Jeugdcommissie
 • Groencommissie van tc Atalanta
 • Gratis training bij Fysiopraktijk De Molen
 • De scooter van de grote loterij in 2016 is nog steeds niet opgehaald!

Even voorstellen Rob Matser (voorzitter) en Jan-Maarten van Dijk (penningmeester)
Tijdens de ALV van 26 januari heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden. Rob Matser is onze nieuwe voorzitter en Jan-Maarten van Dijk is onze nieuwe penningmeester.

 

Kijk in de bijlagen voor informatie over Rob en Jan-Maarten

Verslag ALV
De Algemene Ledenvergadering 2017 is bezocht door 46 stemgerechtigde leden. In de bijlage het verslag van de vergadering.

Belangrijke data in 2017
Zet vast in je agenda:

 • Opgeven Alternatieve Senioren Competitie vóór 25 februari
 • Clubhuis Baan 14 is gesloten in de week van 27 februari vanwege krokusvakantie
 • 18 maart 2017, 14.00 uur: Ophangen doeken
 • 20 en 21 maart 2017: afhalen pasjes
 • 24 maart 2017: Captainsavond competitie
 • Openingstoernooi: 2 april van 13.00 tot 17.00 uur
 • Jubileumfeest 1 juli 2017

Openingstoernooi senioren 2 april 2017
Schrijf je in voor het Openingstoernooi Senioren 2017 zondag 2 april van 13.00 – 17.00 uur. Het toernooi zal plaatsvinden op ons park. Het toernooi is voor alle seniorenleden van tc Atalanta van alle niveaus. Inschrijven? Mail tot uiterlijk 26 maart via en vermeld daarbij je naam, man/vrouw, telefoonnummer, mailadres en speelsterkte.

Verdere informatie is op www.tcatalanta.nl .

Inschrijven Alternatieve Senioren Competitie 2017
Hierbij nodigen wij “iedereen “ uit tot deelname aan de ASC. Een competitie in de maanden mei, juni, juli en augustus in de regio Utrecht. De inschrijving staat open voor dames vanaf 50 jaar en heren vanaf 55 jaar. Het spelniveau ligt tussen de 6 en 9. In deze competitie speel je doordeweeks 5 thuis- en 5 uitwedstrijden. Bij de teamindeling kan in ruime mate rekening worden gehouden met je andere niet tennisactiviteiten en vakanties.
De competitie vindt plaats vanaf 29 mei t/m 18 augustus 2017.De speeldagen zijn meestal dinsdag en donderdag.

Je opgeven kan via het mailadres Geef je naam, man/vrouw, speelsterkte, telefoonnummer en mailadres door.
Je krijgt na je inschrijving nog een oproep om je beschikbaarheid op te geven. De aanmeldingen ontvangen we graag voor 25 februari.
Kijk voor meer informatie op onze site www.tcatalanta.nl

Ophangen Winddoeken
Zaterdagmiddag 18 maart a.s. om 14.00 uur
Over ongeveer een maand is het al bijna voorjaar en dan kunnen de winddoeken weer worden opgehangen. Graag een vriendelijke maar ook dringende vraag aan jullie: wie wil ons hiermee helpen? We beginnen om 14.00 uur en na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Je kunt je opgeven bij Conny schilthuis ().

Jubileumfeest 1 juli 2017
Dit jaar bestaat onze vereniging tc Atalanta 30 jaar! Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Op 1 juli wordt een jubileumfeest georganiseerd voor zowel de jeugd als senioren.
Wil jij ook meedenken over de invulling van dit feest, meld je dan aan voor de feestcommissie? Stuur een mail aan Yvonne Stoop . Hoe leuk is het dat je, samen met de feestcommissie, voor onze leden een spetterend feest kan organiseren!

Inschrijving Zomerlessen 2017
Beste leden van TC Atalanta,
Je kan jeweer inschrijven voor de zomerlessen! Zoals je hebt vernomen zijn de activiteiten van Silva Tennis Academy overgenomen door WeTennis. Dit betekent dat je het komend seizoen de lessen krijgt aangeboden vanuit WeTennis. In basis zal er niet veel veranderen. De training zal met nog zo veel enthousiasme en passie worden gegeven als de afgelopen jaren. Wel is de samenstelling van het team van trainers enigszins gewijzigd. Bekend is dat Helga de Groot zal vertrekken en zij zal vervangen worden door Edward de Kater. Stéphanie Rottier zal als hoofdtrainster fungeren en zij is je eerste aanspreekpunt. Zij is te bereiken op 06-20400466 of via

Hoe inschrijven!
Je kan inschrijven voor de verschillende lestypen via: WeTennis inschrijfformulier

Je komt op de pagina van WeTennis. Daar klikt je nogmaals op: WeTennis inschrijfformulier. Dan meld je je aan. Vandaar kan je kiezen voor welke categorie je wil inschrijven. Om een goede planning te kunnen maken en alle leerlingen te kunnen plaatsen op tijden die voor iedereen uitkomt vragen wij je om zo weinig mogelijk verhinderingen aan te geven.

Wilt je samen met een bekende in de lesgroep geplaatst worden, dan kan je dit natuurlijk aanvragen bij bijvoorbeeld de Duo Training of Groepstraining. Vermeld de betreffende persoon in ‘opmerkingen’, en wij gaan kijken of het niveau en de opgegeven voorkeurstijden het toelaten.

Teamindeling Voorjaarscompetitie 2017 staat op www.tcatalanta.nl
De teamindeling van de voorjaarscompetitie 2017 staat op de website.
De personen die “vet” gedrukt zijn, worden gezien als captain. Zij krijgen op een later tijdstip informatie over Wedstrijdformulieren, aantal blikken tennisballen, baan indeling, VCL taken en Inloggegevens voor het invullen van de uitslagen

Op elke wedstrijddag zal een team aangewezen worden als VCL (verenigingscompetitie leider). Dit ter ondersteuning van de huidige VCL'ers. De TC zal de diverse taken, die hiervoor nodig zijn, voorbereiden, zodat alles op de dag zo goed mogelijk zal verlopen.
De bedoeling is dat de KNLTB voor 16 maart de indeling van de diverse competities klaar heeft. Deze zullen dan ook te zien zijn via de KNLTB app of via de MIJNKNLTB.nl.

Natuurlijk zullen er spelers zijn, die hun naam niet zien staan of die als reserve op lijst willen komen. Meld je dan bij mij via:
Ik zal dan zorgen dat je op de lijst erbij gezet wordt, zodat teams je zouden kunnen benaderen.

Veel tennisplezier.
Jeroen Kassing
Namens de Technische Commissie

Commissie Clubkampioenschappen zoekt nog hulp
De commissie Clubkampioenschappen organiseert elk jaar de Clubkampioenschappen voor de Senioren (afgekort tot CK). Centraal staat dus het organiseren van het toernooi. In de aanloop is het in de eerste plaats afstemmen met het bestuur en enkele andere commissie over het hoe, wat en wanneer. In het voorjaar zorgt de CK ervoor dat de website, het reglement en het draaiboek bijgewerkt is. Begin april zetten we de inschrijving voor de Clubkampioenschappen Senioren open. Dan blijft het tot enkele weken vóór de start van het toernooi rustig. Als CK zorgen we ondertussen voor de communicatie en de promotie van het toernooi, de bezetting van de wedstrijdtafel en het wedstrijdrooster. Verder is er in deze periode ook afstemming met de sponsorcommissie, de tennisschool en vooral de commissie Clubkampioenschappen voor de Jeugd.

Een week vóór de Clubkampioenschappen begint het feest. De inschrijving is dan ten einde, de wedstrijden worden ingepland (en vervolgens weer herpland) en de laatste puntjes worden op de i gezet. Gedurende het toernooi is het best druk, maar je komt heel veel leden tegen, je ziet veel tevreden tennissers en achter de wedstrijdtafel is het goed toeven. Dit maakt de moeite die je er in steekt, dubbel en dwars waard. Als het toernooi gedaan is, gaan we evalueren (oftewel evalueren en eten tegelijkertijd). Met de evaluatie begint eigenlijk ook de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Vorig jaar zijn er 4 lang-dienende leden om uiteenlopende redenen gestopt en kunnen we uiteraard wel nieuwe commissieleden er bij hebben. Wil je je aanmelden of wil je meer informatie stuur dan een mail aan

Informatie jeugdcommissie
Openingstoernooi Jeugd op 2 april van 10-13 uur
Ook weer zo’n zin om lekker buiten te tennissen of nog even te oefenen voordat de competitie weer begint? Wil je je teamgenootjes beter leren kennen? Doe dan op zondag 2 april 2017 gezellig mee met het Openingstoernooi. Tussen 10 en 13 uur speel je een aantal 'dubbel partijtjes' met verschillende partners.

Omdat op 2 april de jeugd van de Worldtour rood/oranje al speelt, is dit openingstoernooi vooral bedoeld voor de jeugd in de categorieën GROEN (hele baan t/m 11 jaar) en GEEL (hele baan 11 t/m 17 jaar). Ook jeugd van andere clubs in Houten en omgeving mogen meedoen als ze dat willen.

Je kunt je inschrijven tot 29 maart a.s., via toernooi.nl.

Indeling jeugd voorjaarscompetitie
De indeling voor de worldtour tour 2017 en de gele competitie t/m 17 jaar wordt uiterijk eind februari bekend gemaakt op de site (bij Wedstrijdtennis).

Voorproefje van wat komen gaat voor de jeugd
Het komend seizoen hebben we al een aantal leuke activiteiten voor de jeugd gepland:
- 2 april: openingstoernooi

- 10 juni: afsluiting voorjaarscompetitie en inluiden van de zomer voor alle jeugd

- 26 augustus t/m 10 september: jeugd clubkampioenschappen

- 5 november: afsluiting najaarscompetitie

- kerstvakantie: kerstballen/oliebollentoernooi

Jeugdcommissie zoekt enthousiastelingen
De jeugdcommissie bestaat in 2017 uit twee subgroepen. Vier van ons houden zich bezig met de volledige organisatie van de world tour. De andere vier organiseren de eendagsactiviteiten, gele competitie en de clubkampioenschappen.

Omdat de jeugdcommissie eigenlijk nòg meer zou willen organiseren (zoals het open jeugdtoernooi), zijn we op zoek naar uitbreiding van ons leuke team van vier (Joris, Mariette, Nyske en Willemijn). Vind jij het leuk om jeugd in alle leeftijden en op alle niveau's plezier in tennis te laten beleven, kom ons dan helpen!
Het gaat om het voorbereiden en begeleiden van bijvoorbeeld eendagstoernooien, maar ook de organisatie van het open jeugdtoernooi en diverse jeugdcompetities. Eerst meer weten of je direct aanmelden? Stuur een mailtje naar j.

De groencommissie van tc Atalanta
De groencommissie zorgt in algemene zin voor de groene aankleding van het park. Dit bestaat voor het grootste deel uit het verzorgen van borders en bloembakken. De meeste werkzaamheden vinden plaats vanaf het voorjaar t/m de herfst.

Er zijn zowel lichtere als zwaardere werkzaamheden. Met een grote groep kun je die verdelen naar sterkte. De groencommissie bestaat uit een enthousiaste groep gezellige mensen, die na afloop altijd even koffie drinkt met elkaar. Je kunt je tijd goed zelf indelen. Naast de vaste groep worden we af en toe geholpen door zogenaamde “gastarbeiders”, die wel eens een keer willen meehelpen. Zo is iedereen welkom. Neem contact op als je meer wilt weten of eens mee wilt doen:

Gratis training bij fysiopraktijk De Molen
Er was veel animo voor de gratis fysiotraining. Op de oproep in de vorige nieuwsbrief hebben uiteindelijk 26 leden gereageerd. Er is nog geprobeerd om extra ruimte te krijgen maar dat is helaas niet gelukt. Er konden dus maar 12 leden worden geplaatst. Volgend jaar beter?

De scooter van de grote loterij in 2016 is nog steeds niet opgehaald!
Helaas is de hoofdprijs met lotnummer 124 (de scooter) nog steeds niet opgehaald. Willen jullie allemaal toch nog eens goed kijken?? Het zou zonde zijn als deze mooie prijs aan iemand`s neus voorbij gaat. Mocht je de eigenaar van dit winnend lot zijn, dan kun je contact opnemen met . Cor de Rooij (tel. 06238 17065) zal er dan voor zorgen dat de scooter in jouw bezit komt.

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...