tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2016 › Digitale Vlinder 12 oktober 2016

Digitale Vlinder 12 oktober 2016

   


 

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

 • 9-8 toernooi zondag 16 oktober 2016
 • Winnaars enkelspel clubkampioenschappen 2016
 • Inschrijven voorjaarscompetitie jeugd en senioren 2017
 • Nieuws van de jeugdcommissie van tc Atalanta
  • Seizoensafsluiting zondag 6 november van 16.00 tot 18.00/18.30 uur
  • Inschrijvingen voor alle jeugdcompetities van tc Atlanta - Voorjaar 2017 geopend
  • Oproep uitbreiding Jeugdcommissie tc Atalanta
 • Nieuwe hoofdtrainer STA
 • Gewijzigde datum afhalen winddoeken zaterdag 5 november 2016!

9-8 toernooi zondag 16 oktober 2016
16 oktober om 14.30 uur organiseert de Commissie Warm Bad weer een toernooi, speciaal voor leden met de speelsterkte 9 of 8. We verzamelen om 14.30 uur in het clubhuis van tc Atalanta. Rond 14.45 uur gaan we met elkaar tennissen tot 15.30 uur. Dan is er gelegenheid om wat te drinken en rond 15.50 uur starten we met de tweede ronde, die eindigt om 16.35 uur. We kunnen dan nog afsluitend wat met elkaar drinken.
De kosten van deelname aan het toernooi zijn gratis. Voor tennisballen wordt gezorgd! De kosten voor de consumpties zijn voor je eigen rekening.

Vind je het leuk om mee te doen, geef je dan op. Je kan dit doen door e-mail te sturen aan . Tot 16 oktober!!

Winnaars enkelspel clubkampioenschappen 2016
De felbegeerde titel bij de heren ging dit jaar voor het eerst naar Mike Ritzen in de HE2, die titelverdediger Theo Hoek versloeg in de finale. Bij de dames werd Myrthe IJzerman kampioen in de DE3. De net 15 jaar geworden Vince Seelen behaalde de titel bij de jeugd t/m 17 jaar, evenals het pas 9-jarige talent Britt du Pree.


Inschrijven voorjaarscompetitie Jeugd en Senioren 2017

Inschrijfmogelijkheden
De jeugd en senioren kunnen zich inschrijven voor dinsdag- en donderdagochtend- , vrijdagavond-, zaterdag- (district) en zondagcompetitie (landelijk). Je kan in verschillende categorieën inschrijven. Dinsdag- en donderdagmorgen samen met vrijdagavond alleen maar dubbels, voor de zaterdag en zondag speelt men ook singels in de verschillende categorieën. Inschrijven kan individueel maar ook per team. Het is van groot belang is dat teams voldoende compleet zijn en dat er niet teveel teams zijn. Wij hebben op met name vrijdag en zaterdag beperkt plek. De TC besluit uiteindelijk wie wanneer kan spelen. Wilt u zich alleen opgeven als beschikbare reserve speler? Vul dit dan bij 'opmerkingen' in. De jeugd schrijft zich in via een aparte link via de jeugdcommissie (zie bericht hieronder).

Selectie
Ook de selectieleden schrijven zich in. Ook al zijn zij verplicht om competitie te spelen. De trainer deelt hen in.

Indeling
De indeling wordt verzorgd door de T.C.; dit doen wij samen met de trainers.
Inschrijven per team is mogelijk, waarbij de eindbeslissing bij de TC ligt om de teams te wijzigen, te weigeren of te verplaatsen naar een andere competitiesoort. Met name op de vrijdagavond is de kans groot dat we niet alle aanmeldingen kunnen honoreren en dat enkele teams niet geplaatst kunnen worden. Deze teams hebben dan wel voorrang bij de najaarscompetitie. De teamvolgorde wordt bepaald volgens de richtlijnen van de KNLTB (gemiddelde speelsterkte per team) en niet op basis van ‘oude’ rechten.

Aanvoerder
De TC wijst per team een (voorlopige) aanvoerder aan, tenzij men met een team inschrijft, dan vermeldt men zelf de aanvoerder.

VCL
Gezien de zeer beperkte animo van vrijwilligers wordt ook net als voor de najaarscompetitie 2016 een team per competitiedag aangewezen als ‘dag-VCL.’. De aanvoerders ontvangen hierover tijdens de aanvoerdersavond meer informatie.

Competitiedata en beschikbaarheid
De competitiedata voor 2017 zijn (onder voorbehoud) al bekend en staan hieronder.
Bij aanmelding van de competitie wordt verwacht dat men ook beschikbaar is op deze dagen. Noteer deze data dus nu alvast in de agenda!

Kosten
De kosten per team bedragen € 100 voor die teams die per wedstrijddag 2 blikken nodig hebben en voor die teams die 4 blikken nodig hebben per speeldag, bedragen de kosten € 150.

Competitiedata

wknr

dinsdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

14

6-4

7-4

8-4

9-4

15

11-4

13-4

14-4

15-4

17-4*

16

18-4

20-4

21-4

22-4

23-4

17

25-4

27-4

28-4

29-4

30-4

18

2-5

4-5

5-5

6-5

7-5

19

9-5

11-5

12-5

13-5

14-5

20

16-5

18-5

19-5

20-5

21-5

21

24-5

25-5

26-5

27-5

28-5

22

30-5

1-6

2-6

3-6

5-6*

Inschrijven
Nadat je de toelichting hebt gelezen kun je starten met door hier te klikken op deze link.

De inschrijving voor onze vereniging sluit op 20 november 2016

Technische Commissie

Nieuws van de jeugdcommissie van tc Atalanta:
Seizoensafsluiting voor alle jeugd van Tc Atalanta op zondag 6 november van 16.00uur - 18/1830uur.
Als afsluiting van het zomer/najaar seizoen organiseert de Jeugdcommissie op 6 november van 16:00 - 18:00/18:30 voor alle jeugdleden een supergezellig etentje.
We gaan op de club lekker snacken van een buffet. En natuurlijk neem je naast je lege maag ook je racket mee voor een partijtje tennis, en er is ook een trainer van STA aanwezig.
Het wordt nog leuker als je je inschrijft met je hele competitieteam! Let er wel op dat iedereen zich afzonderlijk moet inschrijven zodat we precies weten op hoeveel jeugdleden we kunnen rekenen. Ook als je geen competitie speelt ben je van harte welkom!
Mochten er teams kampioen zijn geworden in de najaarscompetitie, dan is dit een mooi moment om ze met z'n allen te huldigen.
De kosten voor dit gezellige evenement zijn Euro 6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je een snack-buffet en een drankje. Wil je de bijdrage op de dag zelf meenemen? Bij de opmerkingen kan je aangeven als je dieetwensen hebt.

Schrijf je nu al in via toernooi.nl (http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=670D628C-A8F0-4EFC-89AD-0121B61FE1C4

P.S. Je ouders zijn welkom om gezellig een drankje te drinken terwijl jij tennist en snackt. Als je ouders ook graag mee eten op de club, dan kunnen ze mailen naar

Inschrijvingen voor alle jeugdcompetities van tc Atlanta - Voorjaar 2017 geopend.
Je kunt je tot en met 15 november 2016 inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2017.
- Tenniskids World Tour Rood (zondag ochtend)
- Tenniskids World Tour Oranje (zondag ochtend)
- Tenniskids World Tour Groen (zondag)
- Jeugdcompetitie Geel t/m 14 jaar (zondag)
- Jeugdcompetitie Geel t/m 17 jaar (zondag)
Inschrijfformulier kun je vinden via:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8wSRUNYWdwJj-Oh1Z0pFSC842ubtCq5rt5uoUubdPKqP7Nw/viewform


Oproep uitbreiding Jeugdcommissie tc Atalanta
Omdat de jeugdcommissie nòg meer gaat organiseren, zijn we op zoek naar uitbreiding van ons leuke team.
Vind jij het leuk om jeugd in alle leeftijden en op alle niveau's plezier in tennis te laten beleven, kom ons dan helpen!
Het gaat om het voorbereiden en begeleiden van bijvoorbeeld eendagstoernooien, maar ook de organisatie van het open jeugdtoernooi en diverse jeugdcompetities. Meld je aan voor een plek in ons gezellige team via

Nieuwe hoofdtrainer Silva Tennis Academy
Misschien is het een aantal van jullie de afgelopen week al opgevallen, dat er een nieuwe tennistrainer op de club rondloopt. Zijn naam is Wout Peters.

De aanwezigheid van Wout is niet toevallig. Wout gaat mij namelijk vervangen als hoofdtrainer. Samen met Corien heb ik het besluit genomen om een droom van ons te realiseren en ga ik terug naar mijn vaderland Portugal om een tennis academie opzetten. Binnenkort informeren wij jullie hierover verder.

Zorgvuldige keuze
De keuze voor Wout is heel bewust en zorgvuldig gemaakt. Het allerbelangrijkste bij die keuze was dat het beleid en de goede bedrijfsvoering van Silva Tennis Academy (STA) wordt voortgezet. Wout is hiervoor de beste persoon. Hij heeft jarenlange ervaring als speler en heeft afgelopen jaar zelfs nog eredivisie gespeeld. Daarnaast heeft Wout een indrukwekkend trackrecord als passievol trainer met oog voor techniek. Hij geeft fulltime les, beschikt over vele trainersdiploma's waaronder de Tenniskids opleidingen en geeft ook privé trainingen. Dit alles sluit naadloos aan bij STA.

Wout gaat het opleidingsplan coördineren en de selectiespelers trainen. Bovendien is hij vanaf 1 oktober het eerste aanspreekpunt voor jullie voor dagelijkse zaken. Zijn contactgegevens kun je binnenkort terugvinden op de site van STA.

STA drives tennis into your heart
Ik besef me dat dit bij velen van jullie overkomt als een grote verandering. Ik zal de komende periode natuurlijk veel minder aanwezig zijn bij Atalanta. Maar schijn bedriegt want het allerbelangrijkste blijft ongewijzigd: De continue focus van STA bij Atalanta op het verbeteren van jullie techniek en het stimuleren van jullie plezier in tennis! Wout is daarvoor bij uitstek geschikt. Met hem heb ik wekelijks overleg over de trainingen en discussiëren we over hoe we jullie kunnen helpen om je spel continu te verbeteren. Daarnaast blijf ik het aanspreekpunt voor het bestuur van Atalanta en gezamenlijk zetten we ons beleid op de ingeslagen weg voort.

Inmiddels heeft Wout kennis gemaakt met diverse selectiegroepen. De gesprekken die hij heeft gehad zijn veel belovend en hij verheugt zich samen met jullie op een mooi seizoen.

Je kunt je voorstellen dat ik lang heb nagedacht over deze stap. De meeste dromen lijken bedrog maar ik kan nu mijn droom waarmaken. En misschien wil je wel een keer komen tennissen onder de Portugese zon...

Wout en ik kijken samen met onze collega-trainers uit naar een mooi winterseizoen. Bij uitstek hét seizoen om aandachtig je techniek te verbeteren om in het voorjaar tijdens de competitie of andere wedstrijden de sterren van de hemel te slaan. STA gaat je daarbij helpen!

Gewijzigde datum afhalen winddoeken zaterdag 5 november 2016
Zet vast in je agenda: zaterdag 5 november gaan we de winddoeken weer van de hekken halen. Help je mee? Kom tussen 09.30 en 11.00 uur. Vele handen maken licht werk! Voor warme koffie en iets lekkers wordt gezorgd. Je kan je aanmelden via

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...