tc Atalanta

U bent hier: Home › Commissies › Sponsorcommissie

Sponsorcommissie

Wat doet de sponsorcommissie?

Allereerst: naast inkomsten uit contributie is sponsoring een onmisbare inkomstenbron voor een sluitende verenigingsexploitatie. De sponsorcommissie zorgt er daarom voor dat diverse activiteiten binnen onze club, zoals toernooien en evenementen, op een succesvolle manier kunnen worden uitgevoerd en hiervoor zijn sponsorgelden nodig.

Kortom: het werven van sponsors is essentieel voor de vereniging en voor een sluitende begroting. Uitgangspunt bij sponsoring is altijd dat er sprake van een win-win situatie moet zijn: voor de vereniging en voor de sponsor. Immers gaat het niet alleen om de herkenbaarheid van tc Atalanta maar ook van de sponsors zelf.

Bij sponsoring kunt u denken aan het werven van:

 • sponsors van de winddoeken langs al onze banen.
 • sponsors van toernooien, recreatieve en feestelijke activiteiten.
 • adverteerders op bijvoorbeeld onze website en in de maandelijkse nieuwsbrieven.

Maar ook zorgen wij - in overleg met de Technische Commissie - voor de sponsoring van tennisoutfits voor bijvoorbeeld de selectieteams en ook voor diverse commissies.

Verder zijn alle mogelijkheden van sponsoring op maat bespreekbaar.

Werkzaamheden sponsorcommissie

 • Het binnenhalen van nieuwe sponsoren  en het maken van goede prijsafspraken over:  diverse vormen van  sponsoring, zoals winddoeken, trappanelen maar ook over andere zaken: bijv.  prijzen, gives away  t.b.v. toernooien  
 • Het regelmatig  onderhouden van de contacten met de sponsoren en met  hen spreken over evt. verlenging van hun contracten en dan zo gunstig mogelijke prijsafspraken maken
 • Beschikken over goede netwerken en lobbywerk verrichten
 • Het opstellen van contracten met de sponsoren
 • Het bestellen van  winddoeken en trappanelen en contact met de leverancier (van begin tot eind tot het doek/paneel binnen is) over ontwerp, betaling, verzending
 • Zo` n 5 x per jaar vergaderen: verslagen maken, opstellen van de agenda en zorgen voor follow-up 
 • Overleg met het bestuur over belangrijke zaken + zo af en toe bijwonen van bestuursvergaderingen
 • Afstemming met Tennis & Zo over relevante zaken en het toezicht daarop
 • Verzorgen en bezorgen van Sinterklaasattenties voor de sponsoren
 • Het organiseren van een jaarlijkse sponsorbijeenkomst
 • Contact met de penningmeester over facturen /betalingen/begroting
 • Contact met webadministratie en grafisch vormgever
 • Incidenteel de organisatie van een loterij
 • Beheer Club van 50 

Coördinatie ad hoc sponsoractiviteiten
Het bestuur heeft in 2014 besloten de sponsorcommissie een coördinerende rol te laten vervullen bij alle korte (ad hoc) sponsoractiviteiten tijdens toernooien en evenementen. Hierdoor kunnen de belangen van de sponsors nog beter worden behartigd en kunnen wij er voor te zorgen dat alle sponsors de aandacht krijgen die zij verdienen.

Wij vragen de commissies vooral door te gaan met creatieve werving van alle soorten van bijdragen die we steeds zo goed kunnen gebruiken om onze evenementen nòg leuker en succesvoller te maken. Door de sponsorcommissie hierbij te betrekken kunnen we de bijdragen nog beter op elkaar afstemmen zodat het resultaat voor alle partijen optimaal is. De contactgegevens van de sponsorcommissie vindt u onderaan dit artikel.

Sponsoring geeft u een goed resultaat
Al jarenlang zijn onze sponsors tevreden en krijgen zij een interessant podium om hun diensten en producten aan te prijzen. Het mes snijdt aan twee kanten, goed voor de sponsor en noodzakelijk voor de vereniging. Hoe leuk, interessant en nuttig zou het zijn als u als tc Atalanta lid èn als ondernemer hieraan een bijdrage levert? Leuk, omdat u hiermee de vereniging steunt, interessant, omdat uw naam positief onder de aandacht komt van al onze leden en nuttig, omdat de sponsorbijdrage een welkome bijdrage is aan de inkomsten van de vereniging.

Bent u geen ondernemer maar werkt u bij een organisatie voor wie tc Atalanta een interessante doelgroep zouden kunnen zijn, kaart het dan eens aan bij uw werkgever. Zie hiervoor de onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens:

Lucas Hoenson

Conny Schilthuis

Yvonne Stoop

Marc van den Kieboom

Mailadres:sponsorcommissie@tcatalanta.nl 

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...