tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2014 › Digitale Vlinder 1 april 2014

Digitale Vlinder 1 april 2014

   


 


Verkiezing Penningmeester van jaar (breng vandaag nog je stem uit!)
Wij hebben onze penningmeester Tom Drewes genomineerd voor Penningmeester van het jaar, omdat hij in deze best wel financieel uitdagende tijd de moeilijke functie van penningmeester bekleedt. Gemeentelijke subsidiekraan dicht, ledenaantallen en sponsorbudgetten onder druk, maar tenniswensen en -ambities zijn onverminderd. Tom, samen met onze 'tweede penningmeester´ Marc, krijgt daarom heel wat voor zijn kiezen. Desondanks zet hij zich bijzonder in - naast gezin, baan en studie -. Stemmen op Tom betekent daarom ook een beetje stemmen op Marc en alle vrijwilligers die achter de schermen zoveel goed werk verrichten voor de club. Je kan je stem nog uitbrengen tot 2 april 2014. Ga daarvoor naar www.penningmeestervanhetjaar.nl/stem

Verkiezing leukste sportvereniging van Houten 
Van 2 april tot en met 26 mei 2014 kan er op tc Atalanta gestemd worden bij de Verkiezing van de Leukste Sportvereniging van de gemeente Houten. Uiteraard willen we die titel graag winnen. Breng daarom nu je stem uit via www.leukstesportvereniging.nl. Je kunt met je stem zelf ook mooie prijzen mee winnen zoals een tablet, wellnessdagen etc.
Daarnaast wordt er voor iedere stem waarbij toestemming wordt gegeven voor het ontvangen van nieuwsbrieven € 0,05 betaald door de organisatie van de verkiezing aan de stichting Spieren voor Spieren. Maar je kan ook stemmen zonder de nieuwsbrieven van partners te gaan ontvangen.
Stem nu via www.leukstesportvereniging.nl 
Breng allemaal je stem uit!

Wij zijn op zoek naar jou!
facebook
Vind je het leuk om mee te denken hoe we de facebook pagina van tc Atalanta nog beter kunnen inzetten om nieuws, foto´s en leuke berichten te versturen, stuur dan een berichtje naar secretaris@tcatalanta.nl


Public Relations
Zit nieuws verzamelen in je bloed? Vind je het leuk om berichten voor de lokale pers te schrijven (denk daarbij o.a. aan verslagen over activiteiten, prestaties in de competitie)? Dan zijn we op zoek naar jou! Neem contact op via secretaris@tcatalanta.nl
 
Groot onderhoud
In de 3e week van maart is er weer 2 dagen groot onderhoud gepleegd door de firma Wijnbergen.
Zij werden die dagen geholpen door de vrijwilligers van de Baanonderhoudscommissie.
Deze vrijwilligers hebben op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag de banen weer helemaal speelklaar gemaakt. Nieuw grit erop, een aantal keren gewalst, de netten opgehangen, de scheidsrechterstoelen weer terug gezet. Bezems, sleepnetten, bankjes en singlepaaltjes weer bijeengezocht en op de goede plaatsen neergezet. Tussendoor ook nog groen tussen de tegels uitgehaald. Kortom een klus van jewelste.
Het bestuur wil dan ook deze baanploeg ongelooflijk bedanken voor hun inzet en toewijding voor onze vereniging.
Wij zijn jullie veel dank verschuldigd. Klasse mannen

Baanverdeling
Dit seizoen is er veel belangstelling voor de lessen van Silva Tennis Academie, wordt er volop competitie gespeeld, getost en zijn de avonden weer goed gevuld met recreatieve tennissers. Het is dan ook een mooie uitdaging geweest om een verdeling te maken van de lesbanen, competitie-  en vrije banen voor recreatief tennis. De indeling van de banen vind je vanaf volgende week op www.tcatalanta.nl


G-tennis/tossen
Vanaf nu is er weer iedere maandagavond G-tennis (19.00 – 20.00 uur) en tossavond (19.00 -22.30 uur). Iedere woensdagochtend tossochtend van 09.00 tot 11.00 uur.

Sponsorcommissie
Iedereen bedankt voor het meehelpen met ophangen van de sponsordoeken
Het park wordt steeds groener en mooier aangekleed, niet alleen door de begroeiing maar met name  ook  door de groene winddoeken.
 Met behulp van vele vrijwilligers, waaronder ook enkele selectiespelers, zijn op zaterdag 8 maart alle op dat moment beschikbare winddoeken opgehangen Het bestuur wil allen die zich die ochtend hebben ingezet graag bedanken.
Niet in de laatste plaats is het een heel goed teken dat er steeds nieuwe sponsoren bijkomen.
We hebben inmiddels een grote verscheidenheid aan sponsoren van winddoeken.
Nieuwe sponsoren van winddoeken – sinds het moment dat de windoeken vorig jaar in november  zijn verwijderd  -  zijn:
·  Muntstad
·  Vireo Auto
·  Mediation
·  Expert
·  Bouwbedrijf Van Rijn,
·  Fiori Bloemist,
·  de Versspecialisten van Winkelcentrum Castellum (De Kaasspecialist, Bakkerij Hogenboom en Slagerij De Ploeg) 
·  Silva Tennis Academy
·  Podotherapie Houten 
En er zullen zeker nog meer nieuwe sponsoren komen!


Winddoeken
Er is veel belangstelling  voor sponsoring van de groene winddoeken van 12 x 2 m. Dit blijkt uit het feit dat dit jaar op al onze banen gesponsorde winddoeken van 12 x 2 m hangen (een overweldigend succes dat is behaald door de sponsorcommissie onder leiding van Cor de Rooij). Het spreekt voor zich dat het bestuur erg blij is met dit resultaat.
MAAR:  de sponsorcommissie wil nu ook de gelegenheid gaan bieden om voor zogenaamde halve doeken ( 5.40 x 2m) te kiezen en geeft graag voorrang aan Atalanta-leden.  Mochten er dus leden zijn die hun bedrijfsnaam willen promoten door middel van een zogenaamd half winddoek , dan zijn zij van harte welkom om dit aan de sponsorcommissie kenbaar te maken (sponsorcommissie@tcatalanta.nl), waarna  verdere details kunnen worden besproken.
De kosten van een 3-jarig contract voor een dergelijk winddoek met een 2-kleuren opdruk zijn € 300,- (exclusief BTW) per jaar. 


tc Atalanta steunt Voedselbank Houten
Ieder jaar steunt tc Atalanta een goed doel. Dit jaar is dat de Voedselbank Houten. Tijdens het Open Toernooi en de clubkampioenschappen zamelen we houdbare producten in.  In een van de volgende Digitale Vlinders volgt meer informatie.

Technische Commissie
Voorjaarscompetitie, even voorstellen....
Nog een paar dagen en dan gaat het feest weer beginnen. De competitie, na een hoop ingewikkelde zaken rondom het nieuwe systeem van de KNLTB, gaat op donderdag 4 april van start. Dit geldt dus ook voor tc Atalanta.
Graag willen we je op de hoogte brengen van een aantal leuke feitjes en uitnodigen om een kijkje te komen nemen op ons gezellige park.
 
Wist je bijvoorbeeld dat:
Het 1e herenteam van de zaterdag vorig jaar glansrijk kampioen is geworden in de hoofdklasse? lees meer in de bijlage van deze Digitale Vlinder (Promotie tekst Atalanta)
 
Kosten tennislessen
Wij krijgen als TC vragen over de kosten van de tennistrainingen. Het te betalen bedrag voor bijvoorbeeld de training (van de jeugd) lijkt hoger dan vorig jaar. Graag geven wij hier een toelichting op.
Hoewel de kosten hoger zijn dan vorig jaar, is de lestijd ook langer (55 minuten in plaats van 50 minuten). Ook wanneer de kosten van tennisles bij Atalanta worden vergeleken met de kosten van tennisles bij andere verenigingen, zijn de kosten bij Atalanta 25 tot 50% lager. Op basis hiervan hebben wij een zeer concurrerende prijs voor de lessen (aantal lessen, aantal minuten les en kosten voor dat pakket).
Mocht je hierover nog vragen hebben, dan kun je terecht bij Gerco Wicherson, voorzitter TC (technischecommissie@tcatalanta.nl).
 
Rood, Oranje en Groene competitie voor de jeugd
Dit jaar is de KNLTB gestart met een nieuwe competitie waarbij de jeugd tot en met 12 jaar op een aangepast speelveld en met bij het speelveld horende ballen speelt. De speeldagen voor de rode en oranje competitie zijn op de eerste zondagen van de maand en de groene competitie is op woensdag in april en mei.
Op zondag 9 maart was de eerste speeldag en woensdag 9 april start de groene competitie. Deze competitievorm is nieuw en via onderstaande link kun je hier mee informatie over lezen. Als je nog vragen hebt, kun je terecht bij de trainer van uw kind of bij Philip Pennigs (philippennings@gmail.com).
http://www.tenniskids.nl/Portals/0/Vereniging/Downloads/Doc/World%20Tour%20en%20competitie%20informatie%202014.pdf
 
Teamtraining
Voorgaande jaren organiseerden wij als TC vlak voor de competitie een teamtraining voor alle competitieteams die meedoen aan de voorjaarscompetitie. Hier zijn echter hoge kosten aan verbonden. Omdat dit budget niet meer beschikbaar is hebben we helaas moeten besluiten om die dag geen trainers in te zetten. Alle teams hadden vanzelfsprekend wel de mogelijkheid om te trainen, maar dan zonder begeleiding van een trainer

Jeugdcommissie
Ouder kind tennis
Tennis voor Ouder & Kind is tennis spelen met je vader of moeder als tegenstander of als partner! Onder leiding van een tennistrainer ga je eerst allerlei tennisoefeningen doen. En natuurlijk gaan we daarna ook korte wedstrijdjes spelen. Kijk voor meer informatie en hoe je je kan opgeven in de bijlage Ouder Kind tennis
 
Vooraankondiging Open Jeugd Toernooi tc Atalanta 2014
Beste jeugdlid,
 
Als je al eerder hebt meegedaan aan het Open Jeugd Toernooi van onze vereniging, dan weet je het vast wel: altijd in de eerste week van de zomervakantie vindt dit gezellige toernooi plaats: dit jaar is dat van 21 t/m 26 juli. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er ook in het voorweekend, 19 en 20 juli, gespeeld worden.
 Door de nieuwe regels van de KNLTB is deelname aan het OJT veranderd. Er zal tijdens het toernooi in zes leeftijdscategorieën worden gespeeld: 10 t/m 12 (groen),11 t/m 12 (geel), 11 t/m 14, 11 t/m 16 en 11 t/m 18 jaar. Er kan ingeschreven worden voor enkel, dubbel en mixed.
Dit jaar willen we deze week nog leuker maken door allerlei activiteiten te organiseren naast de tenniswedstrijden. Nieuwsgierig? Binnenkort vertellen we meer. Zin om mee te helpen? Laat het ons weten!
 
Tip: Ook jullie tennisvrienden die lid zijn van een andere tennisvereniging zijn van harte welkom om mee te doen.
Paula, Irene, Hetty, Mathijs, Hans en Silvia
Open Jeugd Toernooicommissie
e-mail: ojtatalanta@ziggo.nl
 
Nieuws van Baan 14
Competitie:

Barhulp:

Graag vragen wij vooral de competitieteams om ons weer te komen assisteren tijdens de competitie. Als elk team een ochtend of middag één barvrijwilliger kan leveren zou dat geweldig zijn.
Het gaat om zaterdag en zondag van 09:30 tot 14:30 en van 14:30 tot 19:30 uur.
Als per team 3 spelers ieder ca. 1,5 uur helpen, is dit dus al ingevuld. Kleine moeite maar grote waarde.

Menukaart:
Tijdens de competitie zullen wij een gevarieerde menukaart hebben. Er zijn alle dagen lekkere gerechten voor een leuke prijs, dus blijf gezellig eten!

Gebak:
Tijdens de competitie kan Baan 14 voor gebak zorgen. We gaan van start met appelkruimelvlaai, kersenvlaai, sinaasappelgebakjes, mini gevulde koeken, 4 soorten muffins en
 saucijzenbroodjes. Zorg dat je een dag van te voren aangeeft wat en hoeveel  (gaan per stuk) je wilt reserveren. Dit kun je doen per mail naar pachter@tcatalanta.nl


Overige zaken:
Nu het seizoen weer is begonnen vragen wij aandacht voor het volgende:
·  Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om lege glazen en kopjes terug te brengen naar de bar?
·  Als je koffie mee wilt nemen naar de banen om wedstrijden te kijken, vraag dan om een beker voor de koffie of cappuccino. Kopjes niet van het terras af.
·  Maak er een goede gewoonte van om tassen en rackets in de kast te plaatsen. Ook als het wat rustiger is of als je al snel weer de baan op gaat.
·  Fleece dekens na gebruik ook graag weer opgevouwen in de kast leggen voor de volgende gebruiker.
·  Er wordt veel “gravel”  het clubhuis binnen gelopen. Dit kan voor een groot deel worden voorkomen door als je van de baan afstapt even een paar keer met de zijkant van je racket tegen je schoenzool te slaan.
·  Feestje organiseren met bijvoorbeeld een tennistoernooi? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Onze openingstijden zijn in principe van 09:00 tot 24:00 uur.
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn we dicht tussen 12:00 en  15:00 uur, tenzij er activiteiten zijn zoals competitie of toernooien.

Een heel fijn tennisseizoen allemaal!
Richard en Roelie

Bijlagen

Promotie tc Atalanta

OuderKindtennis


De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...