tc Atalanta

U bent hier: Home › Jeugdactiviteiten 2014

Jeugdactiviteiten 2014

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die in 2014 voor de jeugd worden georganiseerd. De Technische Commissie (TC) organiseert de KNLTB-competitie en de Jeugdcommissie de overige activiteiten voor de jeugd.

Worldtour
Vanaf dit jaar organiseert de KNLTB een worldtour voor de jongste jeugd. Deze competitie bestaat uit negen speelweken. Iedere eerste zondagmorgen van de maand spelen zowel de rode als de oranje kinderen. Er wordt gespeeld in teamverband om het speelplezier te vergroten. Teams in rood bestaan uit 1 tot 12 spelers, teams in oranje bestaan uit 2 tot 8 spelers. Data waarop gespeeld wordt: 9 maart (ivm carnaval), 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli en 3 augustus. Vervolgens voor het najaar: 7 september, 5 oktober en 2 november. Voor meer info: kijk op www.knltb.nl/worldtour

Openingstoernooi (zondag 30 maart)
Op zondag 30 maart starten we met zijn allen het tennisseizoen met het Openingstoernooi. Deze eerste tennisactiviteit buiten is bedoeld voor alle leeftijden. Er worden op verschillende niveaus wedstrijdjes gespeeld. Ook kinderen die nog geen les hebben gehad of die afgelopen winter niet hebben gespeeld, zijn van harte welkom. Ook is er een trainer aanwezig die een clinic geeft. En voor de allerkleinsten worden (tennis)spelletjes ingericht. Alle kinderen zijn dus welkom!

KNLTB-competitie
In het voorjaar (in de maanden april en mei) wordt de KNLTB competitie georganiseerd. Dit is in het algemeen voor de gevor­derde tennissers. De Technische Commissie organiseert deze competitie waarvoor je je vóór oktober moet hebben opgegeven. Deze competitie wordt gespeeld in klassen Jongens, Meisjes of Mix en in de categorieën t/m 10 jaar, t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitie voor de jeugd is op woensdag (t/m 10 en 12 jaar) en op zaterdag of zondag (t/m 14 en 17 jaar).

Ouder-Kind tennis
Op de volgende zondagen is er ouder-kind tennis, van 09.00 uur tot 10.30 uur:
  • 27 april
  • 09 juni (2e Pinksterdag)
  • 29 juni
  • 13 juli
Klooftoernooi (zondag 9 juni of zondag 29 juni)
Met je vader of moeder, oom of tante, buurvrouw of buurman - mits deze van een oudere generatie is en lid van onze club - tennissen tegen je vrienden of vriendinnen. Je speelt ongeveer 3 partijen dubbelspel. Het gaat niet om de winst maar natuurlijk wel om de eer. Dit is al jaren een heel populair evenement met veel deelnemers!

Rood en oranje toernooi (woensdag 9 juli)
Dit toernooi is een rood en oranjetoernooi voor jeugdleden van onze eigen vereniging maar ook voor leden van andere ten­nisverenigingen. Je speelt hierbij op een miniveld (ongeveer een servicevak) of op een driekwartveld. Elke kind speelt minimaal 3 wedstrijden. Dit toernooi is ook bij uitstek geschikt voor kinderen die net zijn begonnen met tennis en voor wie het de eerste keer is dat ze een wedstrijdje gaan spelen.

Open Jeugd Toernooi (19 t/m 26 juli)
Dit KNLTB-toernooi wordt in de eerste week van de zomerva­kantie georganiseerd en is een officieel tennistoernooi waarbij de wedstrijden worden opgenomen in het DSS-systeem. Elk jaar doen er meer kinderen aan mee. Op de website van de KNLTB en op www.toernooi.nl kun je zien waar wanneer nog meer toernooien zijn. Deze toernooien zijn voor de al iets gevorderde tennisspeler. Dit toernooi wordt door de Open Jeugd Toernooicommissie georganiseerd.

Clubkampioenschappen (6 t/m 21 september)
Elk jaar vinden er in september gedurende twee weken onze clubkampioenschappen plaats. Dit jaar is dat van 6 t/m 21 sep­tember. Hierbij wordt gespeeld in zowel enkel- als dubbelspel als mix. De winnaar in de verschillende categorieën is de clubkam­pioen. Alle niveaus zijn welkom: er wordt gespeeld op miniveld, op driekwartveld en natuurlijk vooral op de hele baan.

Storm en Wind (zondag 26 oktober)
Op de laatste dag van de herfstvakantie is het Storm en Windtoernooi, een leuke middag op de club met o.a. een tennis clinic door tennisleraren. Wij sluiten af met een gezamenlijke maaltijd met patat en een kroket, kaassoufflé of frikadel.

Invitatietoernooi (vrijdag 3 oktober)
Deze activiteit is dit jaar nieuw in ons activiteitenaanbod en is bedoeld voor de middelbare schooljeugd. Aan het einde van vrijdagmiddag spelen we een aantal dubbelwedstrijden en sluiten we af in het clubhuis met een hapje en een frisje. Het leuke aan dit toernooi is dat je een vriend, vriendin, klasgenoot, buurjongen of buurmeisje, verre neef of nicht kunt vragen mee te doen, want je mag namelijk iemand van buiten de club uitnodigen om samen met jou mee te doen.

Kerstballentennis (24 december)
Aan het einde van het jaar een gezellige activiteit voor alle jeugd met als afsluiting een oliebol. Alle kinderen spelen flink wat wedstrijdjes, maar er zijn ook tennis­leraren die een leuke clinic verzorgen.

Verder zijn we aan het brainstormen met de tennisschool over het organiseren van een Open 1 dags toernooi voor 12 tot 20 jarigen en activiteiten aan het einde van de zomervakantie.


Overzicht met alle activiteiten, data en doelgroep

Activiteiten 2014 Voor wie Wanneer
Worldtour Rood en oranje spelers Eerste zondag van de maand (mrt t/m nov).
Openingstoernooi Alle jeugdleden 30 maart
KNLTB-competitie Ervaren spelers april en mei
Klooftoernooi Alle jeugdleden 9 of 29 juni
Rood/oranjetoernooi Rood en oranje spelers 9 juli
Open Jeugd Toernooi Ervaren spelers 19 t/m 26 juli
Clubkampioenschappen Alle jeugdleden 6 t/m 21 september
Invitatietoernooi Middelbare schooljeugd 3 oktober
Storm en Wind Alle jeugdleden 26 oktober
Kerstballentennis Alle jeugdleden Eerste week kerstvakantie

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...