tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2013 › Nieuwsbrief 11 oktober 2013

Digitale Vlinder 11 oktober 2013

   


 


Inschrijving Voorjaarscompetitie 2014 geopend
Via deze speciale nieuwsbrief ontvang je informatie over de inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2014 (jeugd en senioren).
Voor de jeugd gaat er veel veranderen, voor de senioren zijn er enkele aanpassingen. Zo vervalt voor de jeugd de ‘mini- en driekwartcompetitie’ op vrijdag; in plaats daarvan komt de nieuwe ‘Worldtour’. Daarom adviseren wij iedereen om eerst de toelichtingen op onze website goed door te nemen voordat je je inschrijft.
Je kunt je inschrijven tot 31 oktober 2013.

Informatie en inschrijven JEUGD
De jeugd kan zich inschrijven voor competitie op woensdagmiddag t/m 14 jaar, zaterdagochtend (district t/m 17 jaar), zondag (landelijk) en de nieuwe Worldtour op zondagochtend (t/m 11 jaar).
Klik HIER voor de toelichting op de Voorjaarscompetitie 2014 voor JEUGD. Onderaan deze toelichting is een link opgenomen om je op te geven.

Informatie en inschrijven SENIOREN

De senioren kunnen zich inschrijven voor competitie op dinsdag- en donderdagochtend, vrijdagavond, zaterdag (district) en zondag (landelijk). Inschrijven is in principe individueel; bij het samenstellen van de teams wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur voor teamgenoten.
Klik HIER voor toelichting op de Voorjaarscompetitie 2014 voor SENIOREN. Onderaan deze toelichting is een link opgenomen om je op te geven.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gerco Wicherson via 030 – 6352004

Jeugdherfstvakantieactiviteit 'Storm en Wind' voor alle jeugdleden - incl. eten in clubhuis


Op de laatste dag van de herfstvakantie is er een stormachtige tennisactiviteit voor alle jeugdleden.
Zondagmiddag 26 oktober van 14.00 uur tot ongeveer 17.30 uur gaan we nog lekker buiten tennissen.  
De bedoeling van deze sportieve en vooral gezellige tennismiddag is om met en tegen elkaar te tennissen. Naast de wedstrijden wordt er ook een clinic gegeven door de Silva Tennis Academy. Tot slot is er binnen een workshop cupcakes versieren met het thema herfst.
We sluiten de middag af met het rondje om de baan en daarna gezamenlijk eten in het clubhuis.
Je kunt in 5 categorieën inschrijven: 13 t/m 17 jaar, 9 t/m 12 jaar, driekwart, mini ervaren en mini beginner. Je wordt zoveel mogelijk ingedeeld op je eigen niveau, dus ook kinderen met weinig ervaring kunnen meedoen. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50. Inschrijven kan tot en met dinsdag 22 oktober op http://toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=8079F639-92CE-4042-B7E0-C218D46D1C0E .
 Het leukste is natuurlijk als er veel deelnemers zijn. Vraag ook je tennisvriendjes en vriendinnetjes of ze mee doen. Met elkaar maken we er een gezellige sportieve middag van!

De trainers van Silva Tennis Academy stellen zich voor
De eerste weken van de nieuwe tennisschool is een feit. Het team van Silva Tennis Academy (STA) is het winterseizoen goed begonnen met kennismaken met alle cursisten om hen de aankomende weken een goed passend lesaanbod, afgestemd op de persoonlijke doelen, te kunnen geven.
Het team van STA stelt zich graag aan je voor:


 
José Filipe Cipriano de Jesus Silva
Ik ben gek van tennis, dat kun je wel zeggen. Als ik ’s avonds thuiskom van een dag lesgeven, dan speur ik bijvoorbeeld nog een uur naar tennisfilmpjes op YouTube. Vooral om te zien en het leren van de aanpak van andere coaches. Ik jaag mijn tennisdroom na. Daarom ben ik meer dan tien jaar geleden uit Portugal vertrokken.
Ik groeide op in Faro, een bekende badplaats in de Algarve. Als 5-jarig jongetje kreeg ik het houten Dunlop-racket van mijn vader. Met hem ging ik regelmatig tennissen op de tennisclub in Faro. Ik werd al snel gegrepen door het mooie spelletje en de passie voor de bal en op mijn 14e ben ik mijn eerste tennislessen gaan geven.
Ik wilde hogerop en haalde al snel mijn Portugese en Spaanse trainerslicenties. Daarna ben ik stage gaan lopen bij de Bolletierie Tennis Academy in Florida. Ik heb gezien dat die man met volle overgave alles geeft wat hij in huis heeft. Dat vind ik een mooi voorbeeld van hoe ik het zelf ook aanpak. Ik ben van mening dat iedereen iets kan leren, zo lang je er maar open voor staat en de juiste snaar weet te raken.
Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wilde de wijde wereld in. Dit na 10 jaar lesgeven in Portugal en na verschillende nationale jeugdteams en internationale spelers te hebben begeleid. In 2002 ben ik via een Nederlandse familie in Nederland terecht gekomen en heb ik het tennisresort in Faro verruild voor de Tennisschool Houten. Eerst heb ik mijn Nederlandse licenties gehaald om vervolgens voor Tennisschool Houten bij diverse clubs in de regio les te geven.
In 2006 heb ik de volgende stap in mijn carrière gezet: een eigen tennisschool op tc Groenekan. Daarmee is een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan. Vanaf oktober 2013 maak ik weer een grote stap en ga ik met mijn team bij tc Atalanta alle lessen verzorgen. Een mooie uitdaging die ik met vertrouwen tegemoet zie. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Stéphanie Rottier
Van jongs af aan ben ik dagelijks op de tennisbaan te vinden. Op 8-jarige leeftijd werd ik voor het eerst Zeeuws kampioen. In de jaren daarna behoorde ik in verschillende leeftijdscategorieën tot de beste drie van Nederland. Tennis was dus mijn lust en mijn leven. Ik was samen met mijn moeder bijna elk weekend onderweg om ergens een toernooi te spelen. Daar had ik altijd plezier in.
Op mijn 16e werd ik Nederlands kampioen tot en met 18 jaar. Een contract bij Jong Oranje was het vervolg. Daarvoor moest ik wel het ouderlijk huis verlaten om dagelijks in Amsterdam te kunnen trainen. Voor mij was dit de start van professionele tenniscarrière met als hoogtepunt een 30ste positie op de wereldranglijst. Om daar te komen heb ik enkele mooie partijen gespeeld die ik nooit zal vergeten. Tegen Steffie Graf op Roland Garros en een finale in Tokio tegen Kimiko Date zijn wel de belangrijkste. Op mijn 24ste kreeg ik een chronische schouderblessure. Daardoor moest ik helaas voortijdig stoppen als proftennisser.
Na mijn professionele tenniscarrière heb ik eerst mijn tennislicenties gehaald en ben ik daarna aan de slag gegaan bij diverse verenigingen, de laatste 13 jaar bij tc Atalanta. Ik heb altijd met veel plezier lesgegeven. Dat staat ook voor mij centraal op de tennisbaan. Zonder plezier in het spel kun je nooit beter worden, is mijn stelling. Ik besteed daarom veel aandacht aan de persoon en zijn of haar ontwikkeling. Mijn unieke ervaring in het toptennis kan ik daarbij goed in mijn lessen gebruiken.

Bas Hertsenberg

Op 6-jarige leeftijd begon ik met tennissen, eerst met mijn vader en later met leeftijdgenoten. Vanaf mijn 12e ben ik meer gaan trainen en ook toernooien gaan spelen. Vanaf dat moment was tennis mijn grootste passie. Naarmate ik meer speelde, zag ik mezelf vooruitgaan en kreeg ik er steeds meer plezier in tennis.
Toen mijn trainer mij twee jaar geleden vroeg of ik het leuk vind om ook les te gaan geven, was de keuze snel gemaakt. Vorig jaar ben ik gestart met de opleiding die ik binnenkort ga afronden. José Silva is sinds afgelopen jaar mijn trainer en nu ook mijn mentor. Hij helpt mij in mijn ontwikkeling als speler en als tennisleraar. Hij heeft mij gevraagd om bij STA te komen werken. Daar heb ik geen moment over getwijfeld. Wij delen dezelfde visie over en passie in tennis. Daarom heb ik alle vertrouwen in dat ik bij tc Atalanta volledig tot mijn recht ga komen.

Marija Zivkovic-Laurenta
Mijn naam is Marija Zivkovic-Laurenta. Ik ben 23 jaar, woon in Breukelen en heb mijn naam te danken aan mijn Kroatische vader. Mijn moeder is Nederlandse, maar mijn ouders woonden in het voormalig Joegoslavië.Tijdens de oorlog zijn wij vanuit Kroatië naar Nederland gekomen, toen ik net één jaar oud was. Mijn vader was vroeger profbasketballer en daarna tennistrainer.
Sport is bij mij en mijn oudere broer Franko met de paplepel ingegoten. Ik heb dan ook verschillende sporten beoefend, waaronder basketbal, badminton en uiteraard tennis. Vanaf mijn 11e jaar focuste ik mij alleen nog maar op tennis. Op jonge leeftijd won ik verschillende kampioenschappen, werd ik meerdere malen districtskampioene van Utrecht en deed ik mee aan landelijke toernooien.
Wegens de vele blessures die ik heb opgelopen, besloot ik naast mijn tennis toch ook te gaan studeren. Ik heb toen gekozen voor de studie Fysiotherapie en heb daarnaast mijn tennistrainersdiploma gehaald.
Ik geef al vanaf mijn 17e tennisles aan zowel kinderen als volwassenen in de huidige gemeente Stichtse Vecht en omstreken. Ik ben altijd ambitieus geweest en wil het beste uit mijn leerlingen halen.
Daarnaast speel ik zelf nog steeds intensief tennis, ben inmiddels A-speler (2) en speel samen met mijn broer Franko in één competitieteam.
De passie en liefde die José Silva voor de sport heeft, spreekt mij erg aan en ik kijk uit naar een mooie samenwerking. Ik ben dan ook erg enthousiast om hier te beginnen met lesgeven en jullie allemaal te ontmoeten.

Mischa Dimitopoulos
(helaas zonder foto)
Sporten is mijn lust en mijn leven. Tennis in het speciaal, al vanaf mijn 4e levensjaar eerst voor de lol en later prestatief, eerst heerlijk als bijbaantje en nu werkende met ambitie en passie. Het loopt als een rode draad door mijn leven. Andere sporten die ik graag doe zijn met name: voetbal, hardlopen, skiën en snowboarden, golf, boxen, klimmen, fitness, schaatsen, beachvolleybal, wind en golfsurfen.
In 2004 heb ik mijn tennisleraar diploma’s A en B gehaald. Daar heb ik ook andere vakken gevolgd als conditietrainer, fitness trainer, leraar zelfverdediging en skileraar. Naast Tennisles ben ik Personal Trainer in Utrecht en verzorg ik in de regio SUPERFIT TENNIS, dat is conditietraining gericht op tennis.
Mijn manier van werken is met veel persoonlijke aandacht en veel verschillende oefeningen want tennis is in mijn ogen een zeer diverse technische sport. Ik heb veel vertrouwen in Silva Tennis Academy en weet dat Atalanta een leuke club met potentie is.

Silva Tennis Academy wordt daarnaast door ondersteund door Richard Plomp, voormalig eigenaar van Tennisschool Houten. Vanuit zijn ervaring adviseert hij het team, waar nodig.
Achter de schermen wordt het team daarnaast nog ondersteund door Corien Silva. Zij is verantwoordelijk voor alle back-office werkzaamheden, zoals administratie en marketing communicatie.
 

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...