tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2013 › Nieuwsbrief 5 oktober 2013

Digitale Vlinder 5 oktober 2013

   


 


Clubkampioenschappen 2013
Op zondag 22 september beleefden we de finaledag van de clubkampioenschappen van de jeugd en de senioren. Het was een drukbezochte, gezellige dag met schminken, spellen en springkussen voor de kinderen met daarnaast het taartenbuffet, hamburgers en andere lekkere hapjes voor iedereen verzorgd door Baan 14. Ondanks de vele regen in de afgelopen 2 weken konden alle partijen toch gespeeld worden, mede dankzij de rode banen!
Bij de senioren waren 290 deelnemers (25 minder dan vorig jaar), die met elkaar 380 partijen gespeeld hebben. De junioren speelden met 100 deelnemers in 6 verschillende leeftijdscategorieen, van mini tot en met 17 jaar.
Clubkampioenen bij de senioren werden: Maruschka van Soest bij de dames. Zij wist in een spannende finale tegen Jessica Brouwer in 3 sets de titel naar zich toe te trekken. Bij de heren werd Jip Rottier voor het derde opeenvolgende jaar kampioen; hij mag de wisselbeker, in dit helaas laatste jaar voor hem bij Atalanta, nu dus houden!
Bij de jeugd ging de strijd bij de meisjes tussen de 14-jarige Laura Hageman en de 16-jarige Marianne Wicherson. Laura besliste de strijd in twee sets. Bij de jongens speelde de verliezend finalist van vorig jaar Jorden Kassing (16) tegen Mathieu Tjon, eveneens 16 jaar. Jorden won net als Laura in twee sets. 
Winnaars en foto’s kun je vinden op www.tcatalanta.nl

Beste leden van tc Atalanta,
Zoals bekend, verzorgt BTA vanaf 1 oktober, de tennislessen niet meer bij TC Atalanta.
Wij hopen dat u het afgelopen voorjaar en de zomer heeft gemerkt dat onze trainers met veel motivatie en plezier ook de laatste tennisles cyclus hebben gegeven. Dit kenmerkt ook onze betrokkenheid bij tc Atalanta.
Wij willen alle leden ontzettend bedanken voor de zeer prettige samenwerking in de afgelopen (vele) jaren. Zonder alle lessers en vrijwilligers, waar wij mee hebben mogen samenwerken, had het ook nooit gelukt!
U zult begrijpen dat wij niet helemaal afscheid nemen. BTA blijft de wintercompetities organiseren in het Racketcentrum en daar komen we velen van jullie nog regelmatig tegen.
Ook staan onze deuren altijd open voor een eventuele hernieuwde samenwerking in de toekomst.
Sportieve groet,
Rob Veldhuis, Remco Mentink, Ewald Spaaij en Denny van den Berg en alle trainers die de afgelopen jaren actief zijn geweest bij tc Atalanta

Foto’s
In eendrachtige samenwerking hebben Sjaak Eikema en de webredactie er voor gezorgd dat het foto-archief van tc Atalanta via de website toegankelijk is geworden. Kies in het startscherm voor ‘Foto’s’ en de rest wijst zich vanzelf

Jeugdherfstvakantieactiviteit 'Storm en Wind' voor alle jeugdleden - incl. eten in clubhuis
Op de laatste dag van de herfstvakantie is er een stormachtige tennisactiviteit voor alle jeugdleden.
Zondagmiddag 27 oktober van 14.00 uur tot ongeveer 17.30 uur gaan we nog lekker buiten tennissen.  
De bedoeling van deze sportieve en vooral gezellige tennismiddag is om met en tegen elkaar te tennissen. Naast de wedstrijden wordt er ook een clinic gegeven door de Silva Tennis Academy. Tot slot is er binnen een workshop cupcakes versieren met het thema herfst.
We sluiten de middag af met het rondje om de baan en daarna gezamenlijk eten in het clubhuis.
Je kunt in 5 categorieën inschrijven: 13 t/m 17 jaar, 9 t/m 12 jaar, driekwart, mini ervaren en mini beginner. Je wordt zoveel mogelijk ingedeeld op je eigen niveau, dus ook kinderen met weinig ervaring kunnen meedoen. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50. Inschrijven kan tot en met dinsdag 22 oktober op www.toernooi.nl Het leukste is natuurlijk als er veel deelnemers zijn. Vraag ook je tennisvriendjes en vriendinnetjes of ze mee doen. Met elkaar maken we er een gezellige sportieve middag van!

Ook training voor 4- en 5-jarigen
Ook heel jong kinderen kunnen met tennis beginnen bij Silva Tennis Academy.
Informeer voor de mogelijkheden via

Bedankt voor de hulp
Zoals u allen waarschijnlijk gemerkt hebt zijn er in de hal nieuwe opberg/zitbanken gekomen.
Ook op een sommige rode banen zijn een aantal nieuwe bankjes neer gezet. We kwamen hier tekort.
Ook zijn prikborden en sponsorborden verhangen.
Het bestuur wil Joop van Dam en zijn zoon Marcel van Dam hartelijk danken voor de vele uren die zij,
geheel vrijwillig, gestoken hebben in het maken van deze banken en de verdere aankleding van de hal. Nogmaals hartelijk dank.

Gebruik verlichting
Vriendelijk verzoek: check, voordat u de buitenverlichting van de banen uit doet eerst, of er niemand meer op die banen speelt of traint.
De afgelopen weken is het een paar keer voor gekomen, dat het licht, met name op de achterste banen, uit werd gedaan terwijl er nog getraind werd.
U begrijpt dat dit heel vervelend is.
Daarnaast het verzoek om het licht te laten branden als er op de banen ernaast nog gespeeld wordt.
Voorbeeld: u stopt op baan 3 en baan 4 is ook leeg. Op baan 2 wordt nog gespeeld. Laat het licht dan op 3 en 4 ook nog even branden!!
Eigenlijk zijn er 3 blokken qua verlichting: blok 1 = baan 1 t/m 6, blok 2 = baan 7-8-9, blok 3 = baan 10 t/m 13. Graag op deze wijze dus ook uit doen.

Klaverjassen
Het komende winterseizoen organiseren Cor de Rooij en Herberd Prinsen natuurlijk weer het klaverjassen. Wij waren afgelopen jaar erg blij dat er gemiddeld 20 klaverjassers (5 tafels) waren. Wij gaan het komende seizoen voor gemiddeld 6 tafels. Er zijn weer prachtige prijzen voor de winnaars van de avond en voor de overall winnaars (hoogste drie gemiddelden van minimaal 3 bijeenkomsten)
Schrijf de onderstaande data direct met hoofdletters in je agenda zodat iemand (bijv.. je partner) van goede huize moet komen om op die avond wat anders te plannen.
Het is (behalve de maand februari) vanaf oktober telkens de derde woensdag van de maand, namelijk;
-  16 oktober
-  20 november
-  18 december
-  15 januari
-  12 februari (let op! Dit is de tweede woensdag)
-  19 maart
Aanvang 20 uur, einde ongeveer 23 uur. De kosten zijn, omdat er nu een pachter op het clubhuis zit waardoor de hapjes iets duurder worden: € 6 per deelnemer.

Vertrouwenspersoon
tc Atalanta vindt het belangrijk dat alle leden kunnen sporten in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met ongewenst (seksueel) gedrag is dat een teken dat die omgeving niet veilig meer is. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Signaleren en er over praten kan herhaling of verergeren van de situatie voorkomen.
Erover praten is vaak moeilijk. tc Atalanta heeft een vertrouwenspersoon aangesteld om een luisterend oor te bieden, informatie en advies te geven en samen te kijken naar oplossingen. Met vragen, twijfels, ideeën of signalen over (ongewenste, intimiderende) zaken kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon, deze persoon is volledig onafhankelijk. De vertrouwenscontactpersoon is Felice van Leeuwen, bereikbaar via .
Het is ook mogelijk om de hulplijn seksuele intimidatie van het NOC*NSF te bellen op 0900 202 5590 (op werkdagen van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur, 10 cent per minuut).

De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...