tc Atalanta

U bent hier: Home › Jeugdactiviteiten 2013

Jeugdactiviteiten 2013

Jeugdactiviteiten 2013
Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die in 2013 voor de jeugd worden georganiseerd. De Technische Commissie (TC) organiseert de KNLTB-competitie en de Jeugdcommissie de overige activiteiten voor de jeugd.

KNLTB-competitie
In het voorjaar (in de maanden april en mei) wordt de KNLTB competitie georganiseerd. Dit is in het algemeen voor de gevor­derde tennissers. De Technische Commissie organiseert deze competitie waarvoor je je vóór oktober moet hebben opgegeven. Deze competitie wordt gespeeld in klassen Jongens, Meisjes of Mix en in de categorieën t/m 10 jaar, t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitie voor de jeugd is op woensdag (t/m 10 en 12 jaar) en op zaterdag of zondag (t/m 14 en 17 jaar).
Sinds enkele jaren wordt er op vrijdagmiddag ook mini- en driekwartcompetitie gespeeld. Hiervoor komen ook de jongere en minder ervaren kinderen in aanmerking.

Tennisinstuiven
Speciaal voor de middelbare schooljeugd organiseren wij enkele keren per jaar een tennisinstuif op vrijdagavond van ongeveer 19.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Bedoeling is dat het gewoon gezellig is en dat er wordt getennist, waarbij het niet om de winst gaat. Meestal plannen wij dat een paar dagen van tevoren als wij zeker weten dat het mooi weer is. We informeren je dan via de e-mail.

Klooftoernooi (zondag 30 juni)
Met je vader of moeder, oom of tante of nog iemand anders - mits deze van een oudere generatie is en lid van onze club - tennissen tegen je vrienden of vriendinnen. Je speelt ongeveer 3 partijen dubbelspel. Het gaat niet om de winst maar natuurlijk wel om de eer. Dit is al jaren een heel populair evenement met veel deelnemers!

Minitennistoernooi (woensdag 10 juli)
Dit toernooi is een mini- en driekwarttoernooi voor jeugdleden van onze eigen vereniging maar ook voor leden van andere ten­nisverenigingen. Je speelt hierbij op een miniveld (ongeveer een servicevak) of op een driekwartveld. Elke kind speelt minimaal 3 wedstrijden. Dit toernooi is ook bij uitstek geschikt voor kinderen die net zijn begonnen met tennis en voor wie het de eerste keer is dat ze een wedstrijdje gaan spelen.

Open Jeugd Toernooi (20 t/m 27 juli)
Dit KNLTB-toernooi wordt in de eerste week van de zomerva­kantie georganiseerd en is een officieel tennistoernooi waarbij de wedstrijden worden opgenomen in het DSS-systeem. Elk jaar doen er meer kinderen aan mee. Op de website van de KNLTB en op www.toernooi.nl kun je zien waar wanneer nog meer toernooien zijn. Deze toernooien zijn voor de al iets gevorderde tennisspeler.


Tennisslaapfeestje (datum volgt nog)
Wil je een keer slapen in het clubhuis, ’s avonds laat nog ten­nissen en ’s ochtends ook heel vroeg? Dan moet je je inschrijven voor dit slaapfeestje! Dit feestje begint vrijdag aan het eind van de middag met een tennisactiviteit, daarna wordt er lekker gegeten  èn nog flink verder gespeeld. Na een fijne nacht op de club eindigt het op zaterdagochtend. Deze activiteit is bedoeld voor de jongste jeugd tot en met 10 jaar.

Clubkampioenschappen (7 t/m 22 september)
Elk jaar vinden er in september gedurende twee weken onze clubkampioenschappen plaats. Dit jaar is dat van 7 t/m 22 sep­tember. Hierbij wordt gespeeld in zowel enkel- als dubbelspel als mix. De winnaar in de verschillende categorieën is de clubkam­pioen. Alle niveaus zijn welkom: er wordt gespeeld op miniveld, op driekwartveld en natuurlijk vooral op de hele baan.

Storm en Wind (zondag 27 oktober)
Op de laatste dag van de herfstvakantie is het Storm en Windtoernooi, een leuke middag op de club met o.a. een tennis clinic door tennisleraren. Wij sluiten af met een gezamenlijke maaltijd met patat en een kroket, kaassoufflé of frikadel.

Ranking 4 rackets (winterperiode)
Deze activiteit is voor de middelbare schooljeugd. Dit betreft een soort van racketlon waarbij je naast tennis ook badminton, squash en tafeltennis speelt. Het gaat niet echt om het winnen, maar het is natuurlijk wel leuk dat je eindelijk een keer van je vriend wint met badminton, waarbij hij altijd de beste was in tennis. Dit doen wij in het Racketcentrum waarbij wij afsluiten met een gezamen­lijke maaltijd.

Kerstballentennis (eerste week kerstvakantie)
Aan het einde van het jaar een gezellige activiteit voor alle jeugd met als afsluiting een oliebol. Alle kinderen spelen flink wat wedstrijdjes, maar er zijn ook tennis­leraren die een leuke clinic verzorgen.

Overzicht met alle activiteiten, data en doelgroep


Activiteiten 2013 Voor wie Wanneer
KNLTB-competitie Ervaren spelers april en mei
Tennisinstuiven Middelbare schooljeugd Enkele vrijdagavonden
Klooftoernooi Alle jeugdleden 30 juni
Minitennistoernooi Minitennis en driekwarttennis (t/m 10 jaar) 10 juli
Tennisslaapfeestje Jeugd t/m 10 jaar Datum volgt nog
Open Jeugd Toernooi Ervaren spelers 22 t/m 27 juli
Clubkampioenschappen Alle jeugdleden 7 t/m 22 september
Storm en Wind Alle jeugdleden 27 oktober
Ranking 4 rackets Middelbare schooljeugd Winterperiode
Kerstballentennis Alle jeugdleden Eerste week kerstvakantie
 
De groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...