tc Atalanta

U bent hier: Home › Digitale Vlinders › 2012 › Nieuwsbrief 30 april 2012

Nieuwsbrief 30 april 2012

   


 


Schrijf je in voor het Atalanta Open
Ons jaarlijkse Open Toernooi komt er weer aan. Het wordt dit jaar gehouden van 16 t/m 24 juni.
tc Atalanta bestaat dit jaar 25 jaar en daar willen wij een speciaal tintje aan geven. Daarom voegen wij dit jaar categorie 2 toe aan onze speelschema's (single, dubbel en mix). Uiteraard verliezen wij de andere categorieën niet uit het oog en zorgen wij ervoor dat gezelligheid en sportiviteit goed samen gaan.
Het Open Toernooi maakt ook dit jaar weer deel uit van het J.P. van Heesteren Tenniscircuit. Ben je speler in de categorie 2,3,4,5 of 6 dan betekent dit dat je bij ons punten kunt vergaren voor de ranglijst. Schrijf je hier vandaag nog in.
De wedstrijdleiding

Jubileumweekend: daar moet je bij zijn
Het weekend van 29/6, 30/6 en 1/7 staat bol van de activiteiten, voor iedereen. In dit weekend vieren we het zilveren jubileum van onze mooie tennisvereniging tc Atalanta.
Op vrijdagavond starten we met een feestelijke opening. Daarna gaan we reünietossen. Vraag iedereen die ooit lid is geweest om die avond naar het park te komen. En kom zelf ook natuurlijk. We zien elkaar op en naast de baan. Een oude folklore wordt weer even in ere hersteld: Vis happen! Verzorgd door het oude barteam van het Racket Centrum.
De jeugd kan zaterdag meedoen aan een spelstrijd met opblaaskussens en (tennis)spellen. Baan 9 zal worden omgetoverd tot twee beachtennisvelden in een zomerse setting. De middag wordt afgesloten met een feestelijke jeugdact. Meer info en aanmeldmogelijkheid binnenkort in de nieuwsbrief en op de website.
Houd zaterdagavond 30 juni vrij voor een fantastisch feest. Op baan 5 en 6 treedt in een stijlvol ingerichte feesttent de Heineken Coverband op. Op het loungeterras zal het goed toeven zijn. Het clubhuis is open voor de rustzoekers en degenen die van een (goed) gesprek houden.
Zondagmiddag kunnen de senioren in een Toppers-van-toen-toernooi uitmaken wie de beste topper van 25 jaar geleden was. De teams komen ook uit op de beachtennisvelden. Je kan je voor dit gezellige middagtoernooi individueel aanmelden. Meer info en aanmeldmogelijkheid binnenkort in de nieuwsbrief en op de website.
We sluiten het weekend af met een barbecue en … de trekking van de Jubileumloterij. Loten kopen? Bestel via (€ 5 per lot). Zie de website en de informatie in het clubhuis voor de mooie prijzen. De opbrengst is voor het Fonds Gehandicaptensport.

Bugs inloggen afhangbord.nl opgelost
Nieuws van Jiba, 29 maart 2012: De afhangbordwebsite www.afhangbord.nl  is geschikt gemaakt voor Apple Safari, Firefox en Google Chrome. Gebruikers van deze browsers kunnen dus NU hun bardiensten gaan inplannen! Fijn, want er zijn in de periode tot en met juni nog gaten in het rooster.

Bardienstvrijwilliger, maar nog niet ingeschreven?
Och, nou heb ik me nog niet ingeschreven voor bardiensten. Herkenbaar? Of: Weet je wat, ik meld me eens aan als barvrijwilliger. Ga naar de bardienstplanner op www.afhangbord.nl en schrijf je nu in. Het is heel fijn als je je inschrijft op de volgende data:
(!) Zondag 13 mei: leuke middag tijdens de competitie
(!) Hemelvaartdag, inhaaldag competitie: 2 ochtenddiensten, 2 middagdiensten
Ook voor dinsdag 8 mei en woensdag 30 mei zijn nog 1 avonddienst open. Ook in juni zijn er nog verschillende mogelijkheden om je in te schrijven.
De barcommissie

Jubileumsweaters worden niet geleverd
De afgelopen weken hebben alle leden de mogelijkheid gehad om een speciaal ontworpen jubileumsweater te bestellen. Vlak voordat de definitieve bestelling bij Intersport Houten geplaatst werd kwam het treurige bericht dat de winkel gesloten is wegens een faillissement. Alle lopende activiteiten met Intersport zijn per direct stop gezet en dat betekent dat de jubileumsweaters helaas niet kunnen geleverd worden. Klik hier voor het artikel over het sluiten van Intersport Houten.

Klooftoernooi: zondag 10 juni 2012
Natuurlijk wordt ook dit jaar weer het Klooftoernooi georganiseerd !!!!!!
Wat is het Klooftoernooi?
Het is een toernooi dat wordt gespeeld door twee spelers van een andere generatie. Het is de bedoeling dat je als jeugdlid van tc Atalanta een seniorlid uitnodigt voor dit toernooi. Dit mag je vader of moeder zijn, oom of tante of een ander seniorlid van de vereniging. Het is in principe de bedoeling dat het een senior van een “andere generatie” is: het leeftijdsverschil moet minimaal 15 jaren zijn. Bij uitzondering worden senioren toegestaan die geen lid zijn van tc Atalanta. Dit alleen wanneer er ruimte is in het programma. Houd hierbij rekening dat dit het drukst bezochte eendaagstoernooi van onze vereniging is. Ook zijn er extra kosten verbonden voor niet Atalantaleden (€ 2,50 extra).
Wanneer is het Klooftoernooi?
Op zondag 10 juni. Omdat er altijd grote belangstelling is voor dit gezellige toernooi, wordt er in een ochtend- en een middagblok gespeeld om lange wachttijden te voorkomen. De eerste poules beginnen om 9.00 uur en de laatste poules eindigen om ongeveer 17.00 uur.
De exacte speeltijden en de indeling hangt vanaf ’s ochtends vroeg in het clubhuis.
Iedereen moet dus om 9.00 aanwezig zijn. Als je alleen ’s middags speelt, krijg je een email met de aanvangstijd van het middagprogramma.
Hoe kun je inschrijven?
Via internet www.toernooi.nl. Kijk hierbij op de tennispagina bij de datum 10 juni. Naam van het toernooi is: Klooftoernooi 2012. Beide spelers moeten zich apart inschrijven (en daarbij opgeven met wie zij willen dubbelen). De inschrijving sluit op 3 juni 2012.
Wat kost het?
Het inschrijfgeld voor dit toernooi bedraagt € 2,50 per team. Het seniorlid trakteert en zal dit bedrag voor jou betalen!
Wij hopen dat dit toernooi weer net zo gezellig en druk bezet is als voorgaande jaren.
Namens de Jeugdcommissie:
Daphne van Nuys (030 - 6575269)
Joris Teunissen (030 - 2540298)

tc Atalanta leden reanimeren succesvol
Twee weken geleden hebben Erica Komijn en Geert Ritzen van het zaterdag mixedteam 3 het leven van een tegenstander gered. Die dag speelden zij tegen Risenborgh in Driebergen. Tijdens het
inspelen werd een 48 jarige man, die al een single had gespeeld, onwel en al snel bleek dat hij gereanimeerd moest worden. Erica en Geert zijn onmiddellijk de reanimatie gestart en hebben de AED bij het slachtoffer aangesloten. Na een maal defibrilleren en nog een korte periode van reanimatie begon het slachtoffer weer zelf te ademen. Vanzelfsprekend is ook de ambulance gewaarschuwd. Het was snel duidelijk dat er sprake was van een hartinfarct. Het slachtoffer werd naar het UMCU gebracht alwaar hij succesvol werd gedotterd. Het slachtoffer is in de loop van de week uit het ziekenhuis ontslagen. Het spreekt voor zich dat het gehele team danig onder de indruk is van het gebeuren. Namens het bestuur wil ik het gehele team en met name Erica en Geert gelukwensen met hun uitstekende hulp. Het blijkt maar weer dat het goed is dat onze leden kennis hebben van de reanimatie en het gebruik van de AED!


De huisstijl van tc Atalanta
Ieder mens heeft een identiteit. Naast afkomst, kennis en kunde, gedrag, karakter e.d. bepalen ook de uiterlijke kenmerken, mede de identiteit. Spraak, kleding, verzorging, huisvesting en attributen maken hier deel van uit. Deze opeenstapeling van factoren bepalen ons imago: het totaalbeeld, dat anderen van ons koesteren. En daarbij geldt ook nog: dat de eerste indruk, maar één keer gegeven of gekregen wordt. De identiteit van een onderneming, vereniging of club, omvat alle uitingen hiervan. Wij beperken ons hier tot de huisstijl, het verzamelwoord voor de fysieke, visuele aspecten van de corporate identity. De corporate identity en de huisstijl hebben altijd betrekking op kwaliteit. De bewuste puntjes op de 'i' zetten. De huisstijl omvat meer dan een logo of een clubblad. Je kan eigenlijk beter over de 'stijl' van het huis spreken, of in dit geval van onze tennisclub.
Ik zal even in het kort uitleggen, hoe ik tot het logo ben gekomen. Ik ben van de betekenis van het woord Atalanta uitgegaan, wat -zoals de meesten wel weten-  een vlindersoort is. Onze club staat in Houten en dat heeft ook meegespeeld in de ontwikkeling hiervan, immers Houten wordt omringd door de rondweg in de vorm van een (gestyleerde) vlinder. Het lijfje van de vlinder wordt gevormd door een tennis spelende figuur. Je laat dus direct zien, dat je een tennisclub bent.
Er is gekozen voor de kleuren rood en groen. De kleur rood staat voor passie (voor het spel), liefde (voor de club), is in de loop der tijden altijd de kleur van tc Atalanta geweest en is inmiddels ook de kleur van de nieuwe banen. De kleur groen is namelijk de kleur van de Canada Tenn banen (ik heb letterlijk een paar korrels van de baan gehaald en gezocht naar nagenoeg dezelfde  kleur in internationale drukkleurensysteem
Er zijn uiteraard vele toepassingen, waar het logo en de huisstijl in gebruikt zijn. Van A t/m Z tot de borden en van kleding tot de website en alles wat daar tussen zit. Er zijn diverse stramienen (o.a. voor de posters)  gemaakt. Als je daar iets van wil gaan gebruiken neem dan contact op  met mij via . Overigens hebben wij, De Graaf & Partners, de complete huisstijl gesponsord.
Rob de Graaf, vormgeverDe groene banen bespeelbaar.
De rode banen zijn bespeelbaar 
Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loginstatus:
Voorwoord
Statuten en beleidsplan
Privacy
Clubgeschiedenis
Donaties
Club van 50
Ereleden
Lidmaatschappen & contributies
Tennislessen
Vrijwilligerswerk
Blessures
Baanindeling en afhangen
Baanreglement
Contact en Route
Clubkampioenen
Foto's
Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...